Ουκρανία: Μπλέξιμο για την Ελλάδα – Τώρα θέλουν να δώσουμε τους S300 στους Ουκρανούς;Αντί να δοθούν στην Ουκρανία μαχητικά από το ΝΑΤΟ καλύτερη επιλογή θα ήταν σοβιετικά κινητά συστήματα αεράμυνας, λένε οι ΗΠΑ

Ουκρανία: Μπλέξιμο για την Ελλάδα αφού μετά τα νατοϊκά μαχητικά στην Ουκρανία (σ.σ. που δεν έγινε δεκτό από τις ΗΠΑ) συζητούν να δώσουν μέλη του ΝΑΤΟ τους S300 στους Ουκρανούς, για να τους χρησιμοποιήσουν κατά των Ρώσων.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόν Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να υποστηρίξουν την αμυντική γραμμή της Ουκρανίας και πως αντί να δοθούν στην χώρα μαχητικά από το ΝΑΤΟ, καλύτερη επιλογή θα ήταν σοβιετικά κινητά συστήματα αεράμυνας, καθώς θα απαιτούσαν λιγότερη εκπαίδευση από τους Ουκρανούς.

Σοβιετικά συστήματα αεράμυνας είναι και τα S300, τα οποία έχουν η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ελλάδα.

Πρόκειται για χώρες του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Νέο μπλέξιμο για την Ελλάδα;

Πάντως οι Τούρκοι δεν έχασαν ευκαιρία και… κάρφωσαν τις τρεις χώρες για την παρουσία των ρωσικών S300.

Βέβαια η Τουρκία διατηρεί τους S400 στο έδαφός της.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες σε ουκρανικά ΜΜΕ, ρώσικος χρυσός αξίας 415 δισ δολαρίων που αφορά σε ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος κατασχέθηκε από τη Δύση.

Οι Ουκρανοί σημειώνουν πως «ειδικοί αναζητούν επί του παρόντος συγκεκριμένους νομικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας» ενώ όπως σημειώνεται, το Ρωσικό Αποθεματικό Ταμείο, το οποίο παρέμεινε στη Δύση και κατασχέθηκε με την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, θα πάει στη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.