Πρώτη φορά οι Ρώσοι απειλούν να κλείσουν τον αγωγό φυσικού αερίουΝωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο Γερμανός Καγκελάριος είχαν αναφέρει πως δεν είναι δυνατό για την Γερμανία να απεξαρτηθεί άμεσα από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Πρώτη φορά οι Ρώσοι απειλούν να κλείσουν τον αγωγό φυσικού αερίου που τροφοδοτείται η Ευρώπη και η Γερμανία.

Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν την Δευτέρα αναφορά στην περίπτωση κλεισίματος του αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη και τη Γερμανία.

Όπως μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός για το OPEN TV, Ρώσος αξιωματούχος αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Δευτέρα στην πιθανότητα κλεισίματος του αγωγού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η Μόσχα να θεσπίσει μέτρα μετά την απαγόρευση του Nord Stream 2, γράφει το RIA Novosti.

Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο Γερμανός Καγκελάριος είχαν αναφέρει πως δεν είναι δυνατό για την Γερμανία να απεξαρτηθεί άμεσα από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα Ε.Ε., Μεγάλη Βρετανία και Καναδάς έκαναν λόγο για επιπλέον κυρώσεις στην Ρωσία, η οποία φαίνεται πως δεν θα αργήσει να παίξει το χαρτί της ενέργειας.

Η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής σημαντικό ρόλο στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, με δύο αεροπλανοφόρα ένα αμερικανικό και ένα γαλλικό να πλέουν στην ελληνική επικράτεια.

Τα μαχητικά τους πετούν από την ελληνική επικράτεια στην Ρουμανία και την Πολωνία, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ελλάδα και ιπτάμενα τάνκερ.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν βάσεις συντονισμού στην Πολωνία και την Ρουμανία (σ.σ. τα οποία θα λειτουργούν ως ένα).