Νέα σύμβαση από την DIEHL στην IDE για υποσυστήματα βλήματος IRIS-TΗ Intracom Defense (IDE) ανακοίνωσε σήμερα επεκτείνει τη συνεργασία της με τη γερμανική εταιρεία Diehl Defence, με την ανάληψη νέων εργασιών ύψους 5 εκατ. € που αφορούν στην παραγωγή κρίσιμων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της οικογένειας πυραύλων αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος IRIS-T.

Το επιτυχημένο πολυεθνικό συνεργατικό πρόγραμμα IRIS-T, ενισχύει την συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, ενδυναμώνει την κοινή Ασφάλεια Εφοδιασμού και διατηρεί ένα βέλτιστο εγκαθιδρυμένο πλαίσιο για την συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την εξέλιξη των εγχώριων τεχνολογικών δυνατοτήτων και υποδομών.

Η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του οπλικού συστήματος IRIS-T από τις Ένοπλες Δυνάμεις με τις μετεξελίξεις του, θα διασφαλίσει επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, επαυξημένη διαθεσιμότητα και χαμηλά κόστη κύκλου ζωής λόγω της ομοιοτυπίας και της εγκατεστημένης υποδομής, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να συνεισφέρει πολύτιμα έσοδα στην Εθνική Οικονομία σε μακροχρόνια βάση.

H IDE έχει αναπτύξει για το βλήμα IRIS-T την ζεύξη δεδομένων και την τηλεμετρία. Οι συμβάσεις που έχει αναλάβε μέχρι σήμερα η ελληνική εταιρεία, εκ της συμμετοχής της στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής στο πολυεθνικό πρόγραμμα αναπτύξεως του IRIS-T, προσεγγίζει πλέον σε συνολικό ύψος τα 100 εκατ. €.