Θέλουν οι Ουκρανοί να μπλέξουν την Τουρκία στον πόλεμο; Τούρκικο δημοσίευμα



Καθώς ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος, μπήκε στην 7η μέρα,  ακούγονται- ειδικά από το ουκρανικό μέτωπο, εμφατικές δηλώσεις για τα UAV Bayraktar  που ερμηνεύθηκαν από τους ειδικούς με τη φράση «Τι επιδιώκει η Ουκρανία;», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Οι επιθέσεις που ξεκίνησαν σε όλη την Ουκρανία συνεχίζονται με όλη τους τη βία. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να σημειώσουν ταχεία πρόοδο όπως είχαν προβλέψει μπροστά στην αντίσταση του ουκρανικού στρατού και του λαού.
 
Στην αντίσταση των Ουκρανών ενάντια στον ρωσικό στρατό, τα επιθετικά UAV που αγόρασαν από την Τουρκία παίζουν σημαντικό ρόλο.

 Ενώ η επιτυχία των επιθετικών UAV αναφέρεται συχνά στον Τύπο, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρεζνίκοφ  ανακοίνωσε ότι αγόρασαν ένα νέο κομμάτι,  επιθετικό Bayraktar, από την Τουρκία.

«Έχουν τεθεί σε θέσεις μάχης»

Ο Ρεζνίκοφ σε γραπτή δήλωση του στο Facebook αναφέρει:

 «Τα νέα UAV έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία και βρίσκονται σε θέσεις μάχης», είπε ο Ρeζνίκοφ σε δήλωσή του. Πρόσθεσε ότι το Κίεβο ότι σύντομα θα αγοράσει περισσότερους πυραύλους Stinger και Javelin.

Δημοσιεύουν συχνά φωτογραφίες χτυπημάτων

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δημοσιεύει συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες καταστροφής σημαντικών ρωσικών όπλων και συστημάτων αεράμυνας με οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 που προμηθεύτηκε από την Τουρκία.

Γιατί τόση αναφορά στην Τουρκία;

Τι θέλουν να κάνουν οι Ουκρανοί; Γιατί υπάρχει η φράση «Τούρκος» και «Bayraktar ΤΒ2» σε κάθε δήλωση: Θέλουν η Τουρκία να παρασυρθεί στον πόλεμο κατά της Ρωσίας;, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

sondakika.com