Ρωσικό σύστημα S-400 κατέρριψε ουκρανικό Su-27 - Νεκρός ο διάσημος Oleksandr Oksanchenko



Τα ρωσικά στρατεύματα κατέρριψαν το αεροσκάφος του 53χρονου Ουκρανού «Τop Gun» Oleksandr Oksanchenko με την χρήση του συστήματος S-400.

O σμήναρχος «γκρίζος λύκος» ήταν από τους πιο γνωστούς ιπτάμενους ενώ είχε πολλούς φίλους και υποστηρικτές. 

Σύμφωνα με το theweek.in, το αεροσκάφος που πιλόταρε ο 53χρονος καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο και ενώ ο ίδιος είχε απογειωθεί έχοντας ως αποστολή να σταματήσει τα ρωσικά μαχητικά που προσπαθούσαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο Antonov κατά την πρώτη φάση της εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα η European Air Shows ανέφερε ότι το αεροσκάφος του Oksanchenko καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο το βράδυ από το σύστημα αεράμυνας S-400 που διαχειρίζεται η Ρωσία. Τα προηγούμένα χρόνια ο «γκρίζος λύκος»  ήταν πιλότος του Su-27 της Ουκρανικής Αεροπορίας και συμμετείχε σε δεκάδες επιδείξεις σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ήταν «μάγος» των αιθέρων καθώς πάντα κατάφερνε να αφήνει άφωνους τους θεατές των αεροπορικών επιδείξεων. Ο Oksanchenko είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά όταν ήχησαν οι σειρήνες πολέμου τέθηκε και πάλι στη διάθεση των Ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή ήταν η τελευταία του αποστολή και πλέον θα μείνει στην Ιστορία ως ένας «γκρίζος λύκος» που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Ζελένσκι του απένειμε μεταθάνατον τον τίτλο του «Ήρωα της Ουκρανίας».


ΠΗΓΗ