Στήνουν σκηνικό Γ΄ΠΠ – Μπάιντεν: «Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα θα απαντήσουμε»!

 

Όλα κρέμονται πλέον από μια κλωστή: Πιθανή προβοκάτσια από τον Ζελένσκι ανοίγει τις «πύλες του φρενοκομείου»

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο της G7 δήλωσε ότι αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν «με τα χέρια σταυρωμένα» και θα απαντήσουν.

«Θα απαντήσουμε! Θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησής μας θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης τους», δήλωσε ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Ταυτόχρονα ο πλανητάρχης ανέβασε δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter κι έγραψε τα εξής: «Ήμουν περήφανος που συνάντησα τους συντρόφους ηγέτες της G7 σήμερα. Παραμένουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους ανθρώπους της Ουκρανίας και την κυβέρνησή της που αντιστέκονται ηρωικά στην επιθετική στρατιωτική πολιτική του προέδρου Πούτιν και υπερασπίζονται την εδαφική τους ακεραιότητα».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να παρέχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αντιαεροπορικά συστήματα, αντιτεθωρακισμένα, πυρομαχικά και όπλα αποστέλλονται τώρα στην Ουκρανία. Σήμερα, ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χορηγήσουν  πάνω από 1 δισ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Μπάιντεν.


ΠΗΓΗ