Ουκρανία: Η αντίσταση εκπλήσσει τους Ρώσους - Τι αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίεςΣύμφωνα με πληροφορίες, οι γραμμές ανεφοδιασμού της Ρωσίας συνεχίζουν να στοχοποιούνται, επιβραδύνοντας τον ρυθμό προέλασης των χερσαίων δυνάμεών τους

Προ εκπλήξεως έχουν βρεθεί οι Ρώσοι από την αντίσταση που καταβάλλουν οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Όπως αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίδει ο Guardian, οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, αλλά η δύναμη της αντίστασης έχει επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση.

Στην καθημερινή του έκθεση πληροφοριών, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η δύναμη της αντίστασης της Ουκρανίας συνεχίζει να εκπλήσσει τη Ρωσία, η οποία απάντησε στοχεύοντας πόλεις όπως το Χάρκοβο, το Τσίρνιχιβ και τη Μαριούπολη. Η κλίμακα και η δύναμη της ουκρανικής αντίστασης συνεχίζουν να εκπλήσσουν τη Ρωσία.

Αυτό είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια να σπάσει το ηθικό της Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν παρόμοιες τακτικές στην Τσετσενία το 1999 και στη Συρία το 2016, χρησιμοποιώντας τόσο αεροπορικά όσο και επίγεια πυρομαχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «οι γραμμές ανεφοδιασμού της Ρωσίας συνεχίζουν να στοχοποιούνται, επιβραδύνοντας τον ρυθμό προέλασης των χερσαίων δυνάμεών τους». Η Ρωσία πάντως έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει περιοχές αμάχων.

Η έκθεση πληροφοριών αναφέρει επίσης ότι υπάρχει μια «ρεαλιστική πιθανότητα» ότι η Ρωσία «επιχειρεί τώρα να κρύψει τα φορτηγά καυσίμων ως φορτηγά τακτικής υποστήριξης σε μια προσπάθεια να κρύψει τις απώλειες».


ΠΗΓΗ