Ουκρανία: Ρώσος συνταγματάρχης σκοτώθηκε από τους στρατιώτες του λένε δυτικοί αξιωματούχοιΑξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης σκοτώθηκε από τους στρατιώτες που βρίσκονταν υπό τις εντολές του
Ρώσος συνταγματάρχης στην Ουκρανία σκοτώθηκε από τα ίδια του τα στρατεύματα, ισχυρίζονται δυτικοί αξιωματούχοι.

Ο συνταγματάρχης Medvechek, ο οποίος διοικούσε την 37η ταξιαρχία μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων, εκτιμάται ότι πατήθηκε με σκοπιμότητα από τα στρατεύματά του.

Απώλειες στην ταξιαρχία του
Ένας αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε: «Ο Medvechek έπεσε θύμα επίθεσης: «Ο διοικητής της ταξιαρχίας σκοτώθηκε από τα ίδια του τα στρατεύματα, πιστεύουμε, ως συνέπεια της κλίμακας των απωλειών που έχει υποστεί η ταξιαρχία του».

«Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκε από τα ίδια του τα στρατεύματα σκόπιμα. Πιστεύουμε ότι καταπλακώθηκε από τα δικά του στρατεύματα». Την είδηση μετέφεραν και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Sky News.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ένας υποστράτηγος που διοικούσε την 49η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων έχασε επίσης τη ζωή του στις μάχες, καθιστώντας τον τον έβδομο Ρώσο στρατηγό που σκοτώνεται σε μάχη από την έναρξη της εισβολής.

in.gr