Μεγάλος αριθμός συστημάτων Patriot των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία



Αμερικανικό δημοσίευμα που επικαλείται ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους υποστηρίζει ότι η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα μετέφερε μεγάλο αριθμό συστημάτων αεράμυνας Patriot στη Σαουδική Αραβία, μετά από επείγον αίτημα του βασιλείου.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal , οι μεταφορές επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η Σαουδική Αραβία θα λάβει το αμυντικό σύστημα που χρειαζόταν επαρκώς για να αποκρούσει επιθέσεις με drone και πυραύλους που εξαπέλυσαν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν, Χούτι, στην Υεμένη.

Οι Χούτι εκτόξευσαν την Κυριακή μπαράζ πυραύλων καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά που επιτέθηκαν σε ζωτικές ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, οδηγώντας σε πυρκαγιά σε μια τοποθεσία και προσωρινή διακοπή της παραγωγής πετρελαίου σε άλλη τοποθεσία.

Η προμήθεια των ΗΠΑ έφτασε μετά από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας, στα τέλη του περασμένου έτους, να λάβει περισσότερους πυραύλους αναχαίτισης, μετά από σημαντική έλλειψη, που υπήρχε στη χώρα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας έχουν επιδεινωθεί από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε την εξουσία λόγω της απόφασης του Λευκού Οίκου να αφαιρέσει τους Χούτι από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

The Hellenic Information Team