Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για το ενδεχόμενο παραχώρησης των Ελληνικών αντιεροπορικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία



Διέψευσε τα όποια σενάρια κυκλοφορούν για το ενδεχόμενο παραχώρησης των Ελληνικών αντιεροπορικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κ. Φλώρος, ερωτηθείς σχετικά από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε σήμερα με τον Α/ΓΕΣ στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης στην 1η Στρατιά.

“Φυσικά και δεν εξετάζεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο παραχωρήσεως ή διαθέσεως οπλισμού, το οποίο αδυνατίζει την άμυνα της χώρας” ήταν η απάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος απένειμε παράλληλα δημοσίως εύσημα στο στρατιωτικό προσωπικό της 1ης Στρατιάς για τις άοκνες προσπάθειες του για την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Ο στρατηγός Κ. Φλώρος αναφέρθηκε και στην θητεία του στην 1η Στρατιά, αλλά και στην σχδεδιαζόμενη αναβάθμιση της, για την διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων της χώρας μας. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων “είχα την τιμή να διοικήσω την 1η Στρατιά, ένα σπουδαίο σχηματισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οσονούπω την μεγαλύτερη μείζονα διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων όλης της Ελλάδος. Είμαι εξαιρετικά περήφανος που παρευρέθηκα σήμερα στην αλλαγή διοικήσεων δύο εξαιρέτων αξιωματικών του παραδίδοντας Στρατηγού Δεμέστιχα και του παραλαμβάνοντος Στρατηγού Χουδελούδη, οι οποίοι είναι άξιοι και καταξιωμένοι αξιωματικοί στη συνείδηση του Στρατεύματος και με την παρουσία σήμερα εδώ εμού και του αρχηγού του ΓΕΣ τιμούμε τους δύο δύο Διοικητές της 1ης Στρατιάς, παραδίδοντα και παραλαμβάνοντα.

Τιμή αξίζει βεβαίως και ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το προσωπικό της 1ης Στρατιάς που επιτελεί το έργο του νυχθημερόν με κόπο, ιδρώτα, υπομονή, επιμονή για την εκπλήρωση της αποστολής τους, που είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας”.

Πηγή: ertnews.gr