Ο Αμερικανικός Στρατός θα δοκιμάσει νέο πύργο για τα τεθωρακισμένα οχήματα AMPVΟ Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει επιχειρησιακές δοκιμές αξιολόγησης ενός νέου πύργου για το Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicle). Ο νέος πύργος OCWS (Objective Commander’s Weapon Station) θα ενσωματωθεί σε όλες τις εκδόσεις του οχήματος. 

Ο πύργος προστατεύει τον αρχηγό του οχήματος ο οποίος λειτουργεί και το πολυβόλο. Ενσωματώνει περισκόπια με τζάμια διάφανης θωράκισης, για όραση σε όλο το τόξο των 360ο, μηχανική κίνηση και καλύτερη εργονομία. Ο OCWS αναπτύχθηκε από το Combat Capabilities Development Command Armaments Center στο Picatinny Arsenal, τους τελευταίους 18 μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανικό Στρατός βρίσκεται σε φάση παραλαβής 2.907 AMPV προς αντικατάσταση των M-113A3. 

Κύρια αποστολή των AMPV είναι η υποστήριξη των M-1 Abrams, των M2 Bradley και της Ταξιαρχίας γενικότερα σε αποστολές μεταφοράς προσωπικού, γενικού ανεφοδιασμού, διοίκησης και ελέγχου μάχης και πεδίου, παροχής πυρών υποστηρίξεως, διακομιδής τραυματιών και περίθαλψης επί του πεδίου μάχης. 

Ο τυπικός οπλισμός των AMVP αποτελείται από ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, σε θέση προστατευμένη από θωρακισμένα ασπίδια με τζάμια διάφανης θωράκισης.