Στρατιωτικοί σε αναστολή: Τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας έχουν δικαίωμα στη ζωή. Μην τους το στερήσετε



Ήδη συμπληρώθηκαν επτά (7) μήνες από την ημέρα που η Ελληνική πολιτεία, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέστειλε τα στρατιωτικά μας καθήκοντα, ως μια τιμωρητική τακτική για τη βούλησή μας, ως ελεύθεροι Έλληνες πολίτες, να μην εμβολιαστούμε κατά του κορονοϊού. Είμαστε εκατοντάδες εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κατά διαταγή της Υπηρεσίας έτυχε να υπηρετούμε στις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων εκτελώντας τα καθήκοντά μας (οδηγοί, διοικητικοί, τραυματιοφορείς, τεχνικοί, τεχνίτες, νοσηλευτές, ιατροί), συστεγαζόμενες με άλλες Υπηρεσίες, στις οποίες υπηρετούν χιλιάδες ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας, που εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, φέρνοντας το γέλιο στα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε και προτάξαμε τη στρατιωτική μας ιδιότητα, την αγάπη μας για το στρατιωτικό λειτούργημα, την αγάπη μας για τη Χώρα μας και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Εκπαιδευτήκαμε και συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε σε συνθήκες ειρήνης για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε συνθήκες πολέμου.

Βάλαμε όλες και όλοι μαζί πλάτη αγόγγυστα, σε συνθήκες ειρήνης, όταν μας το ζήτησε η πολιτεία για να μπορέσει το Ελληνικό κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις του, στις συνθήκες του ιδιόμορφου πολέμου που έπληξε την παγκόσμια κοινότητα. Στήσαμε και υποστηρίξαμε κέντρα μεταναστών – προσφύγων, χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση. «Είστε στρατιωτικοί» μας είπαν τότε. Υποστηρίξαμε τις επιχειρήσεις στον Έβρο, ως μάχιμοι στρατιωτικοί, όταν η Χώρα απειλήθηκε από παράνομες εισόδους, χωρίς οικονομική αποζημίωση. «Οφείλετε να εκτελέσετε, είναι μέσα στα στρατιωτικά σας καθήκοντα» μας είπαν τότε. Εκτελέσαμε ιατρικές πράξεις στους εισερχόμενους στη Χώρα μας από κάθε πύλη εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, χερσαία σύνορα) με το ξέσπασμα της πανδημίας, εγκαταλείποντας για μερόνυχτα τις οικογένειές μας και χωρίς οικονομική αποζημίωση. «Είστε υγειονομικοί» μας είπαν τότε.

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί αυτή η εκμετάλλευση; Γιατί αυτή η διαφοροποίηση; Γιατί τελικά αυτή η εκδικητική στάση απέναντί μας, χωρίς να μας δοθεί η δυνατότητα να παρατάξουμε τα επιχειρήματά μας για μια ποινή που δεν μας αναλογεί; Είμαστε στρατιωτικοί.

Με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και εν αποστρατεία Αντισυνταγματάρχη, κ. Νικόλαο Παπαναστάση, συναντήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων, αντιπροσωπεία μας, στον οποίο και καταθέσαμε τις απόψεις μας και υπόμνημα με το αίτημα να μετατεθούμε, κατά τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις για το έτος 2022, και όλες και όλοι μας σε άλλες Μονάδες/Υπηρεσίες στις οποίες εξακολουθούν να υπηρετούν ανεμβολίαστοι συνάδελφοι του Υγειονομικού Σώματος, καθώς και των υπολοίπων όπλων και σωμάτων, όπως συμβαίνει σε όλο το σύνολο των Ενόπλεων Δυνάμεων με τους συναδέλφους μας, ως ίσοι προς ίσους.

Τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας έχουν δικαίωμα στη ζωή. Μην τους το στερήσετε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ