Sarmat: Το φθινόπωρο η πρώτη μονάδα με τους διηπειρωτικούς «Σατανάδες»



Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο.

Αυτό μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα των Sarmat θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του Sarmat στις 20 Απριλίου, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σχολιάζει πως η επιτυχημένη εκτόξευση θα κάνει τις χώρες που «απειλούν» τη Ρωσία να «σκεφτούν».

Οι ΗΠΑ δεν αιφνιδιάστηκαν από την δοκιμή, καθώς όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, η Ρωσία είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για τη δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat.

«Επρόκειτο για μια δοκιμή ρουτίνας που δεν συνιστά απειλή για την Ουάσινγκτον ή τους συμμάχους της», ανέφερε ακόμη το Αμερικανικό Πεντάγωνο.