Ελληνοτουρκικά: "Θρίλερ" 13 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής μεταξύ Χίου και ΛέσβουΠροετοιμασίες και πρόβα για την αποστολή πλωτών γεωτρύπανων κάνουν οι Τούρκοι έναντι της Ελλάδος;

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχουμε μια τεράστια άσκηση με ταυτόχρονη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από τουλάχιστον 13 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να κινούνται μεταξύ Χίου και Λέσβου, σε χώρο ευθύνης και διάσωσης που ανήκει στο ελληνικό λιμενικό.  

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άσκηση του τουρκικού λιμενικού, σε περιοχή διεθνών υδάτων ανάμεσα στα νησιά Χίου και Λέσβου.

Με δεδομένη όμως την τουρκική παραβατικότητα το προηγούμενο διάστημα, τέτοιες κινήσεις προκαλούν περισσότερο ερωτηματικά και καθόλου εφησυχασμό.

Η χρήση μαζικά πλοίων όπως ψαροκάικων από την Τουρκία, ήταν μια προηγούμενη μέθοδος για να προβάλουν ισχύ στο Αιγαίο, τώρα μιλάμε πιθανότατα για το ίδιο με σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Αναμένουμε απαντήσεις από το ελληνικό αρχηγείο του λιμενικού, ενώ σίγουρα τα παρατηρητήρια μας στα δύο νησιά θα έχουν πάρει “φωτιά”, παρακολουθώντας τους Τούρκους.


ΠΗΓΗ