«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης προτρέπει την Ευρώπη για αμυντική ανεξαρτησία»



Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της στρατηγικής ανεξαρτησίας της ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρξουν στιγμές που η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει μόνη της χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι για το φυσικό αέριο από τη πληρώνει πολύ υψηλές τιμές.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Borge Brende σε ειδική συνεδρίαση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Μητσοτάκης έκανε αξιολογήσεις για την ελληνική οικονομία και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την Akşam, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από τους ρωσικούς πόρους υδρογονανθράκων το συντομότερο δυνατό και υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αυξηθεί η ενεργειακή ποικιλομορφία.

 Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στην άμυνα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, «Πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα, αλλά πρέπει να τα ξοδέψουμε με σύνεση. Θα πρέπει να δούμε τα αμυντικά μας συστήματα, θα πρέπει να έχουμε περισσότερες κοινές ευκαιρίες εργασίας», είπε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της στρατηγικής ανεξαρτησίας της ΕΕ.

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρξουν στιγμές που η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει μόνη της χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ», γράφει η al Ain στην τουρκική.

tr.al-ain.com