Στρατιωτικοί παρίσταναν τους αστυνομικούς, έκαναν ελέγχους και ξυλοκοπούσαν πολίτες



Ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε την Κυριακή του Πάσχα στη Ρόδο, είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, τέσσερις στρατιωτικοί φέρονται να ξυλοκόπησαν τρεις άνδρες στο νησί παριστάνοντας τους αστυνομικούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το dimokratiki.gr, οι αστυνομικοί του τμήματος Ρόδου έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δραστών οι οποίοι φέρονται να παρίσταναν τους αστυνομικούς και να υπέβαλαν πολίτες σε ελέγχους, βιαιοπραγώντας μάλιστα σε βάρος τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις άνδρες από τη Ρόδο ηλικίας 28 έως 30 ετών, διασκέδαζαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο του νησιού. Κατά την αποχώρησή τους και ενώ βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, τρία άγνωστα πρόσωπα τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους. Οι άγνωστοι άνδρες τους συστήθηκαν ως αστυνομικοί και μάλιστα στις εύλογες ερωτήσεις των πολιτών τους επέδειξαν ταυτότητες τις οποίες δεν άφηναν να δουν ευκρινώς οι «ελεγχόμενοι». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για τις στρατιωτικές τους ταυτότητες.

Οι πολίτες είπαν ότι δεν έφεραν μαζί τους τις ταυτότητές τους κι όταν τους ζήτησαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων ο ένας έβγαλε χειροπέδες, τις φόρεσε στο ένα του χέρι σαν σιδερογροθιά και τους ξυλοκόπησε άγρια.

Ο 30χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ο 28χρονος κινδύνευσε από ανάλογα χτυπήματα, ενώ τραύματα φέρει και ο τρίτος της παρέας.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου ενώ σχετικά ενημερώθηκε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου που ζήτησε αρμοδίως να κινηθεί η διαδικασία με προτεραιότητα για την σύλληψη των δραστών, καθώς μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι δρουν ανεξέλεγκτα και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκαν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς.
Για την πορεία της έρευνας έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και μέσα στις προσεχείς ημέρες θα κληθούν για εξηγήσεις οι δράστες.