Η Τουρκία δίνει στο Κίεβο drone Akinci με εμβέλεια εμπλοκής στόχου έως 275 χιλιόμετραΟι Τούρκοι βλέποντας πως τα Bayraktar έχουν ουσιαστικά εξουδετερωθεί από τη ρωσική αεράμυνα, προσπαθούν να ρίξουν στην εξίσωση και τα Akinci, τα οποία μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό θα βγάλουν και στο Αιγαιο.

Ουκρανία: Τουρκία δίνει στο Κίεβο το Akinci με εμβέλεια εμπλοκής στόχου έως 275 χιλιόμετρα- Θα τα δώσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci, τα οποία είναι ικανά να χτυπήσουν σε αποστάσεις έως και 275 χιλιομέτρων κατά χερσαίων και θαλάσσιων στόχων και έως 100 χιλιομέτρων κατά εναέριων στόχων, γεγονός που αποτελεί πολύ σοβαρή απειλή», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

«Είναι γνωστό ότι η Τουρκία και η Ουκρανία σχεδίαζαν να παράγουν από κοινού επιθετικά drones Akinci», σημειώνεται.

Ταυτόχρονα, η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι ένας από τους μεγαλύτερους χειριστές αυτών των επιθετικών drones. Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι η προμήθεια drones στην Ουκρανία, εάν πραγματοποιηθεί από την Τουρκία, δεν γίνεται απευθείας, αλλά μέσω ιδιωτικών εταιρειών – κατ’ αναλογία, παραδίδονται drones Bayraktar TB2.

«Η Τουρκία έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να δείξει προκλητικά την ουδετερότητά της απέναντι στη ρωσική ειδική επιχείρηση, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προμηθεύονται στην Ουκρανία.

Την πιθανή προμήθεια επιθετικών drones Akinci επιβεβαιώνει και το κανάλι TsarGrad.

Οι Τούρκοι βλέποντας πως τα Bayraktar έχουν ουσιαστικά εξουδετερωθεί από τη ρωσική αεράμυνα, προσπαθούν να ρίξουν στην εξίσωση και τα Akinci, τα οποία μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό θα βγάλουν και στο Αιγαιο.