Iσραήλ: Aυξάνει την εμβέλεια των Spike NLOS στα 50 χλμ – Εφιάλτης για τους Τούρκους από παντού



Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους ισραηλινούς Spike NLOS.

Iσραήλ: Aυξάνει την εμβέλεια των Spike NLOS στα 50 χλμ από τα 32 που είναι σήμερα, ενώ μπορούν να εκτοξευτούν από παντού.

Η Lockheed Martin ενσωματώνει τους ισραηλινούς Spike NLOS στο Ελαφρύ Τακτικό Όχημα Oshkosh [JLTV] της στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Jerry Broad, αντιπρόεδρο της Lockheed Martin, οι Spike NLOS, με το ενσωματωμένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά την πτήση θα επιτρέπουν στις στρατιωτικές ομάδες όχι «μόνο να εξαπολύουν επιθέσεις ακριβείας αλλά και να αλλάζουν στόχους ανά πάσα στιγμή».

Οι Spike NLOS μπορούν να ενσωματωθούν σε λιγότερα από 20 λεπτά στα αμερικανικά οχήματα ενώ μπορούν να εκτοξευθούν και από τον αέρα.

Το 2020, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια δοκιμή επιτυχούς εκτόξευσης από ελικόπτερο Apache, υπογραμμίζει το βουλγαρικό αμυντικό σάιτ bulgarianmilitary.com.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους ισραηλινούς Spike NLOS.

Το ισραηλινό όπλο μπορεί να μπει στα ελληνικά ελικόποπτερα (Kiowa και Apache) όπου σε αυτή την περίπτωση τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν θα διαθέτουν τα κατάλληλα αντιαεροπορικά συστήματα για να αντιμετωπίσουν τους ισραηλινούς πυραύλους.

Το ισραηλινό calcalist.co.il, έχει εδώ και πάνω από έναν χρόνο σημειώσει πως «η Αθήνα διαπραγματεύεται με την ισραηλινή Elbit Maarahot σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Apache και την αγορά πυραύλων SPIKE NLOS».

Οι Τούρκοι θεωρούν πως η Ελλάδα θα τοποθετήσει πάνω από 1000 ισραηλινούς Spike NLOS στα ελληνικά νησιά (σ.σ. και τον Έβρο). Μάλιστα όπως τονίζουν, μία τέτοια κίνηση από την Ελλάδα θα δυσκολέψει, έως θα κάνει αδύνατη, την όποια δραστηριότητα τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο.