Τρέμουν την Ελληνική ΠΑ οι Τούρκοι: ”Μαχητικά της Ελλάδας κάνουν πτήσεις στη Λήμνο-Δεν έπρεπε να έχετε στρατεύματα”!



Νέο προκλητικό δημοσίευμα από τα τουρκικά ΜΜΕ:

”Στο νησί της Λήμνου εντοπίστηκαν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη,πρόκειται για ένα νησί το οποίο έπρεπε να αφοπλιστούν σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης

Στη στρατιωτική βάση στο νησί της Λήμνου εντοπίστηκαν πολεμικά αεροσκάφη F-16.εροσκάφος F-16, το οποίο αναχώρησε από την 130η Μοίρα Μάχης στη Λήμνο.

Μαχητικά με αντιαεροπορικούς πυραύλους βρίσκονται σε υπηρεσία στο Αιγαίο για να αποτρέψουν τα τουρκικά αεροπλάνα να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η Λήμνος είναι ένα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δόθηκαν στην Ελλάδα υπό τον όρο να αφοπλιστεί σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923.

Ενώ τα νησιά Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Σαμοθράκη και Λήμνος δόθηκαν στην Ελλάδα με την Απόφαση των Έξι Κρατών του 1914, αποφασίστηκε να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις στα Έξι Κράτη και την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα οχύρωνε και δεν θα χρησιμοποιούσε τα νησιά για ναυτικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε και με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης.

Διατηρώντας την ίδια στάση στα Δωδεκάνησα, η Ελλάδα ενεργεί παράνομα σε εννέα από τα 14 νησιά που θα πρέπει να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Έτσι, η Αθήνα εξόπλισε παράνομα 16 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην παρούσα κατάσταση.”