Χρυσόμαλλο Δέρας: Φωτιά και ατσάλι από ξηρά και αέρα – Ελληνικό μήνυμα στην Άγκυρα

Μηνύματα αποτροπής έστειλε η άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας» από κοινού με συμμαχικές δυνάμεις.

Εντυπωσιακές στιγμές χάρισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να τραβάει το σχοινί με προκλήσεις.

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα και μέσα της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Ελασσών», της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «Ελ Αλαμέιν», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς-Λαχανά», της Ορεινής Διμοιρίας Πεζικού του Στρατού της Ρουμανίας, της Εποχούμενης Διμοιρίας Ελαφρού Πεζικού του Στρατού της Αλβανίας, της Μηχανοποιημένης Διμοιρίας Πεζικού του Στρατού της Βουλγαρίας, καθώς και παρατηρητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας, καθώς και η βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους σε ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις, που παρουσιάζονται στο πεδίο της μάχης κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης και επιβολής της ειρήνης.

Να σημειωθεί πως το κλίμα την τελευταία περίοδο στα ελληνοτουρκικά σαφέστατα δεν το λες και… ήρεμο. Μετά τις δηλώσεις Βελόπουλου ότι «ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε υπερδύναμη», οι Τούρκοι συνεχίζουν την προπαγάνδα ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα φοβήθηκε από την στρατιωτική άσκηση «Έφεσος 2022».