Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: ”Η Ελλάδα θα στοχοποιήσει τουρκικό γεωτρύπανο”! – Δημιουργεί κλίμα η Άγκυρα



Εκτός ελέγχου τα τουρκικά ΜΜΕ και σήμερα, τα οποία αναφέρουν τα εξής:

”Στην Ελλάδα, που επιτάχυνε τις ενέργειες πρόκλησης και έντασης κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο με την υποστήριξη που έλαβε από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλύφθηκε ότι νέος στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης, είναι το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας Alparslan. Η διοίκηση της Αθήνας σχεδιάζει να επεκτείνει τις προκλητικές της δραστηριότητες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύοντας το γεωτρύπανο Alparslan.

Σύμφωνα με τα νέα της Yeni Şafak, αναφέρθηκε ότι το ελληνικό υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται τέσσερα σενάρια σχετικά με πιθανά σχέδια γεώτρησης της Αλπαρσλάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα αγόρασε πέρυσι 4 Mark V από τις ΗΠΑ και τα εκσυγχρόνισε. Σημειώθηκε επίσης ότι ο ελληνικός στρατός δοκίμασε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για λόγους επέμβασης.

Στα «ραντάρ» του ελληνικού Πενταγώνου έχει «κλειδώσει» το τουρκικό γεωτρύπανο για τις κινήσεις του οποίου στο Αιγαίο υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια:

Θα πάει κοντά σε τουρκικές ακτές και δε θα θίξει τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα.
Θα πλεύσει σε κάποιο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ.
Θα τοποθετηθεί στα όρια της ΑΟΖ που έχει οριοθετήσει η Αθήνα με το Κάιρο.
Θα κινηθεί νοτίως της Γαύδου, μέσα στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση θα είναι άμεση και σε περίπτωση που η Αγκυρα διαβεί τον Ρουβίκωνα -κάτι φυσικά που είναι απευκταίο- οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα αφήσουν… ασυνόδευτη την τουρκική νηοπομπή.

Κάθε γωνία του Αιγαίου είναι θωρακισμένη, λένε ανώτατοι επιτελείς, τονίζοντας τη συμμετοχή δυνάμεων και από τα τρία Οπλα, με τρόπο μη προβλέψιμο. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι στην προηγούμενη κρίση με το Ορούτς Ρέις, αντλήθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα, και μελετήθηκαν διεξοδικά όλες οι αδυναμίες που εμφάνισε η τουρκική νηοπομπή, από τη στιγμή που απέπλευσε.

Αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για διεθνοποίηση των διμερών ζητημάτων με την Τουρκία τον Ιούνιο, μετά την υποστήριξη που έλαβε από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Παράλληλα με τις προετοιμασίες για προβοκάτσια στην Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική διοίκηση θα φέρει πρώτα στο τραπέζι την πολιτική του ψεύδους και της προβοκάτσιας με στόχο την Τουρκία στη Σύνοδο των Ηγετών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Ιουνίου. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία στη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στις 28-30 Ιουνίου, με το ψέμα ότι «η Τουρκία αποσταθεροποιεί τη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».

Την προηγούμενη μέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια προκλητική επίσκεψη στα νησιά του Αιγαίου που πρέπει να αποστρατικοποιηθούν στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram μια ανάρτηση με την ελληνική σημαία χαραγμένη σε ένα από αυτά τα νησιά. Η επίσκεψη Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, η οποία στόχευε την Τουρκία με ψεύτικους χάρτες και θεωρήθηκε ως μία από τις προσπάθειες της Αθήνας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο”, αναφέρουν οι Τούρκοι.