Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: ”Αποικία των ΗΠΑ η Ελλάδα-Αθήνα & Ουάσιγκτον περικυκλώνουν την Τουρκία-Στοχοποιούν & την Ρωσία”



Νέα επίθεση έχουμε από το τουρκικό κατεστημένο και συγκεκριμένα από τν Ναύαρχο Cem Gürdeniz, ο οποίος ανέφερε τα εξής προκλητικά πριν λίγο: ”Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αμερικανική αποικία ως την 51η πολιτεία τους. Οι βέσεις τους είναι εναντίον της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η Τουρκία θα βρει αμερικανικές βάσεις εναντίον της σε πιθανή επιχείρηση.”

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Δηλώνοντας ότι η αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι «πολύ διαφορετική» όσον αφορά τη γεωπολιτική συγκυρία, ο Gürdeniz τόνισε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν έρθει πολλές φορές στο χείλος του πολέμου στο παρελθόν. Δηλώνοντας ότι, «Όμως, από όσο μπορούμε να δούμε, είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια μεγάλη κρίση σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο».

Μιλώντας στον Burcu Okutan από το Sputnik, ο Gürdeniz υποστήριξε ότι στην τρέχουσα συγκυρία, οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της «κρίσης ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Ρωσίας-Ουκρανίας και σχέσεων Τουρκίας-ΝΑΤΟ».

Δηλώνοντας ότι η σημασία της «αποικιοποίησης» πρέπει να εξεταστεί από δύο οπτικές γωνίες, ο Gürdeniz χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις:

«Το πρώτο είναι να περικυκλώσουμε τη Ρωσία, το δεύτερο να αποτρέψουμε τη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας απολογισμός με τη Ρωσία για την Ουκρανία. Σε αυτή την αναμέτρηση, βλέπουμε ότι το μέτωπο του Ατλαντικού έχει χάσει. Επειδή η Ρωσία έχει αποκτήσει πλήρως τον έλεγχο της Αζοφικής Θάλασσας, έχει εξασφαλίσει την Κριμαία και η περιοχή του Ντονμπάς πρόκειται να κυριαρχηθεί πλήρως από τη Ρωσία. Για το λόγο αυτό, θέλει να κρατήσει την Ελλάδα 100 τοις εκατό με το μέρος της για να μην βιώσει αυτή την ανισορροπία στη Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τουρκοελληνική εχθρότητα. Ελπίζω αυτή η πρόκληση να μην μετατραπεί σε τουρκοελληνική ένοπλη σύγκρουση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρξει νικητής. Σε μια τέτοια κατάσταση, το ΝΑΤΟ καταρρέει με τη νότια πλευρά του. Ενώ τέτοιες έντονες συγκρούσεις συνεχίζονται στην Ουκρανία, ειδικά στην περιοχή του Ντονμπάς, και ο κόσμος βρίσκεται σε σοβαρή κρίση σιτηρών, δεν θα ήταν υπέρ της σύγκρουσης μεταξύ των δύο συμμάχων στο Αιγαίο. Νομίζω ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υπολογίζουν τις συνέπειες αυτής της πρόκλησης. Νομίζω ότι η κυβέρνησή μας στην Τουρκία μάλλον βλέπει ότι η ειρήνη είναι το πολυτιμότερο πράγμα, αλλά σε αυτή τη συγκυρία, είναι καιρός να σταματήσει η αλλοπρόσαλλη και μαξιμαλιστική συμπεριφορά της Ελλάδας χρησιμοποιώντας τη διπλωματία και το διεθνές δίκαιο, ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη».

Ο Gürdeniz είπε, «Οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, η βάση της Σούδας στην Κρήτη και οι βάσεις σε 9 άλλα διαφορετικά σημεία, κυρίως στη Σκύρο, είναι εναντίον της Ρωσίας και της Τουρκίας. Επειδή η Τουρκία και η Ρωσία ήρθαν σοβαρά κοντά μετά τις 15 Ιουλίου, μετά την ανακατάληψη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, άνοιξε μια νέα σελίδα. Φυσικά, η Δύση και ειδικά ο ιμπεριαλισμός νιώθουν εξαιρετικά άβολα με αυτό. Από αυτή την άποψη, η θέση της Ρωσίας είναι πολύ σημαντική όταν την επόμενη μέρα υπάρχει μια παγκόσμια αναμέτρηση με την Κίνα για την Ταϊβάν, στόχος είναι ότι η Ρωσία θα ξοδέψει ενέργεια και θα χάσει αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, το Αιγαίο είναι μια κρίσιμη θάλασσα με πολλαπλά περάσματα.

Η Αλεξανδρούπολη κρατείται από φόβο μήπως η Ρωσία από εδώ συμμαχήσει με την Τουρκία και χρησιμοποιήσει αυτή τη θάλασσα και γίνεται μεγάλη συσσώρευση. Επειδή πιστεύεται ότι αφήνει τις ρωσικές ναυτικές συνοδείες που πηγαίνουν νότια από τη Δύση στις εσωτερικές γραμμές. Ομοίως, εάν η Τουρκία εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα, θα γίνει επιχείρηση στη Θράκη. Σε αυτή την επιχείρηση θα αντιμετωπίσει αμερικανικές βάσεις. Αυτή η κατάσταση θα φέρει αντιμέτωπες την Τουρκία και τις ΗΠΑ.»”