«Αστακός» ο Έβρος: Σε επιφυλακή ο στρατός και συνοριοφύλακες - Με drones και τεθωρακισμένα οι περιπολίεςΟι νέοι «τουρκικοί λεονταρισμοί» έφεραν σε πλήρη εγρήγορση και απόλυτη ετοιμότητα τον ελληνικό στρατό και τους συνοριοφύλακες στον Έβρο, υπό τον φόβο ενός νέου «θερμού επεισοδίου».
Έπειτα από τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, σήμανε άμεσα «κόκκινος συναγερμός», με τα ανώτερα στελέχη του στρατού, να πραγματοποιούν ακόμη και συστάσεις για τα ταξίδια εκτός Ελλάδος, καθώς η μεταναστευτική πίεση στα σύνορα, έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThessToday.gr, ανώτερα στελέχη του στρατού, αν και όπως επισημαίνουν, δεν περιμένουν από την Άγκυρα να φτάσει στα άκρα του 2020, πραγματοποίησαν συστάσεις στους Έλληνες στρατιώτες, για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αναφέροντας πως «το καλύτερο αυτό το διάστημα θα ήταν να αποφεύγονται», με τους ίδιους να δηλώνουν τις άδειές τους μόνο για διακοπές εντός της χώρας.

Παράλληλα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, δόθηκε σαφής εντολή στις ελληνικές δυνάμεις «να μην περάσει κανένας από τα σύνορα», ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι περιπολίες τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και την νύχτα ακόμα και μέσα στις νησίδες του ποταμιού. Μάλιστα, η Ελλάδα πρόσθεσε στο δυναμικό της νέα μέσα ασφαλείας, όπως τα drone περιπολίας αλλά και τα ειδικά αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Συγχρόνως, τους τελευταίους μήνες έχει μπει σε λειτουργία το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα καμερών, όπου έχουν τοποθετηθεί 11 πυλώνες με υπερσύγχρονα ραντάρ που αποτελούν «τα αυτιά και τα μάτια» των δυνάμεων της συνοριοφυλακής, κατά μήκος της οριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας. Η συγκεκριμένη «ηλεκτρονική ασπίδα» του Έβρου, έχει εμβέλεια που κυμαίνεται από τα 3,5 έως τα 15 χιλιόμετρα εντός τουρκικού εδάφους με σκοπό να γίνονται αντιληπτοί οι μετανάστες στα σημεία που δεν υπάρχει φράχτης.

«Μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι»

Το τραγικά χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού, δημιουργεί νέους «χώρους δράσης» με τους διακινητές να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.