Δεν αστειεύονται οι Κούρδοι! Ζήτησαν από τον Άσαντ S-300 ενάντια στα τουρκικά αεροπλάναΠιστεύεται ότι υπάρχουν σημαντικές ποσότητες TOR-M, BUK και Pantsir στον στρατό του καθεστώτος, εκτός από τους S-300.

Πριν από τη νέα τουρκική επιχείρηση στη Συρία, το σκηνικό είναι σχεδόν ίδιο με τα περασμένα χρόνια. Όπως και πριν από τις Επιχειρήσεις Κλάδος Ελιάς και Πηγή Ειρήνης, το PKK/YPG αγκάλιασε ξανά το καθεστώς Άσαντ και κρέμασε τη σημαία του καθεστώτος στις περιοχές που κατείχε. 

Ο ηγέτης της οργάνωσης στη Συρία, Ferhad Abdi Şahin, με την κωδική ονομασία Mazlum Kobani, πρότεινε μια συμμαχία με τη Δαμασκό κατά του τουρκικού στρατού και είπε, "Τα συστήματα αεράμυνας στα χέρια του καθεστώτος θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εναντίον τουρκικών αεροπλάνων " . 
Μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Abdi είπε: "Είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με τις συριακές δυνάμεις για να πολεμήσουμε μαζί εναντίον της Τουρκίας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να στείλουν επιπλέον στρατεύματα εδώ. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ο συριακός στρατός για να υπερασπιστεί τον επικράτεια θα είναι η χρήση συστήματος αεράμυνας εναντίον τουρκικών αεροπλάνων".

Αν και ορισμένα από αυτά καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας, το καθεστώς της Δαμασκού εξακολουθεί να διαθέτει ρωσικά συστήματα αεράμυνας στο απόθεμά του. Πιστεύεται ότι υπάρχουν σημαντικές ποσότητες TOR-M, BUK και Pantsir στον στρατό του καθεστώτος, εκτός από τους S-300. «Προτεραιότητά μας είναι να υπερασπιστούμε τα εδάφη της Συρίας και κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να κερδίσει στο έδαφος», είπε ο Abdi.

Υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία θα μπορούσε να αναζωογονήσει το DAESH, ο Abdi υποστήριξε ότι αυτοί οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν επειδή τα μέλη της οργάνωσης που προστατεύει τις φυλακές όπου στάλθηκαν μέλη του DAESH στάλθηκαν στο μέτωπο.