Fuel Pass 2: Έως και 100 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα



Νέες αυξημένες επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο και τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Στα 80 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα, στα 100 για τα νησιά
Σύμφωνα με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ που ίσχυε στο Fuel Pass 1.

Για τα νησιά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 55 ευρώ στα 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και για τις μοτοσικλέτες στα 70 από 40 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο η επιδότηση για τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 580 ευρώ. Ενώ οι άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την ακρίβεια στην ενέργεια αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το νέο πρόγραμμα επιδότησης Fuel Pass 2 για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος αφορά περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς.

Με την παρέμβαση αυτή όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ, ενώ επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ.

Σε ότι αφορά τους αγρότες επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου, αντί του Νοεμβρίου, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το πρώτο εξάμηνο.

Στις 3μμ, ο υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει σε αναλυτικότερες ανακοινώσεις εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια στα καύσιμα.