”Επίθεση” Τουρκίας & σε Ινδία: ”Γιατί εσείς αγοράζετε S-400 & δεν έχετε κυρώσεις;”Η σύγκρουση Ν. Δελχί-Άγκυρας είναι εκτός ορίων, με την Τουρκία να προκαλεί πέρα από τον Ελληνισμό και την Ινδία!

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Ενώ η Δύση επιβάλλει κυρώσεις και εκβιάζει τους συμμάχους της που συνάπτουν σχέσεις με τη Ρωσία, με την Ινδία παίζει μαϊμού. Το Ν. Δελχί συνεχίζει τα σχέδιά του για τους S-400 ακόμη και εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία. Από την άλλη, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ινδία Ντένις Αλίποφ δήλωσε ότι η παράδοση των συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumf από τη Ρωσία στην Ινδία προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Οι ΗΠΑ, που εφάρμοσαν κυρώσεις και εκβιασμούς για τους S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία, δεν έδειξαν καμία αντίδραση κατά της Ινδίας.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες ηγετικές δυνάμεις, η Ινδία δεν έχει ακόμη επικρίνει άμεσα τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία και απείχε από την ψηφοφορία στις πλατφόρμες του ΟΗΕ για την καταδίκη των επιθέσεων.

Μη κολλημένη με το CAATSA, η Ινδία συνέχισε τα σχέδιά της για τους S-400, ακόμη και εν μέσω πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και εντάσεων με τη Δύση.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ινδία Ντένις Αλίποφ δήλωσε ότι οι παραδόσεις από τη Ρωσία πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumf στην Ινδία «προχωρούν καλά» εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στις ανησυχίες στο Νέο Δελχί για πιθανές καθυστερήσεις στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ινδία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γράφοντας ένα άρθρο για το Russia Digest με την ευκαιρία της 75ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας, ο Alipov έγραψε στον πρόλογο του άρθρου του, «Η παράδοση των καλύτερων συστημάτων S-400 προχωρά καλά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.”

Η Ρωσία ξεκίνησε την παράδοση του πρώτου συντάγματος πυραυλικών συστημάτων S-400 τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Η δεύτερη παρτίδα στάλθηκε στην Ινδία τον Απρίλιο. Το πυραυλικό σύστημα αναπτύχθηκε στο βόρειο τμήμα για να καλύψει τμήματα των κινεζικών συνόρων και των συνόρων με το Πακιστάν.

Η Ινδία, η οποία δεν αντιμετώπισε κυρώσεις από την CAATSA, δεν επηρεάστηκε από τις βαριές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Τον Οκτώβριο του 2018, η Ινδία υπέγραψε συμφωνία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία για την αγορά πέντε πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400. Η Ρωσία υπήρξε κύριος προμηθευτής στρατιωτικού υλικού στην Ινδία. Οι δύο χώρες διαπραγματεύονται για το τι είδους μηχανισμοί πληρωμής μπορούν να λειτουργήσουν μεταξύ τους λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα.

Ακόμη και μετά τις αγορές και τις ουκρανικές επιθέσεις, η έλλειψη φωνής από τη Δύση αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποκρισία σχετικά με τους S-400”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Η Ινδία έστειλες χθες το μήνυμα:

Στις προκλήσεις της Τουρκίας αναφέρεται το μεγαλύτερο Ινδικό ΜΜΕ. Με λίγα λόγια η Ινδία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας!

Τι αναφέρει το κείμενο:

”Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγείται της Τουρκίας τα τελευταία 20 χρόνια, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη στις 9 Ιουνίου ότι θα διεκδικήσει επανεκλογή στις εκλογές του επόμενου έτους.

Καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική κρίση, ο Ερντογάν, βλέποντας τη δημοτικότητά του να πέφτει ραγδαία σε επανειλημμένες δημοσκοπήσεις, προσπαθεί να κερδίσει ψήφους κλιμακώνοντας τη ρητορική του κατά της Ελλάδας και κινητοποιώντας το μεγάλο δίκτυο ιμάμηδων για να πείσει τους Τούρκους ομογενείς να τον ψηφίσουν.

Μιλώντας αφού παρακολούθησε στρατιωτικές ασκήσεις στη Σμύρνη, την ίδια μέρα που επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου 2023, ο Ερντογάν αύξησε τις εντάσεις με τη γειτονική Ελλάδα της Τουρκίας, προειδοποιώντας την Αθήνα να σταματήσει να εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου που δεν έχουν στρατιωτικό καθεστώς.

Κατά την άποψη της Τουρκίας, τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, υπό τον όρο ότι δεν θα ήταν οπλισμένα. Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι διαθέτει στρατιωτικές μονάδες και οπλικά συστήματα κυρίως στα Δωδεκάνησα στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα να αποφεύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα οδηγήσουν σε λύπη. Συνέλθετε», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από τη χρήση των δικαιωμάτων που θεσπίζονται από διεθνείς συμφωνίες όσον αφορά τον εξοπλισμό των νησιών.