Τούρκοι: Δεν μπορεί η Ελλάδα να μας κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο – Έχει μείνει πίσω η Αθήνα



Τούρκοι: Δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο υποστηρίζει Τούρκος αναλυτης.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Μπέτσι, «αν και οι δυνατότητες της Ελλάδας στον ηλεκτρονικό πόλεμο είναι συζητήσιμες, είναι δύσκολο να πούμε ότι έχει σοβαρή παρουσία στον τομέα αυτό».

«Ο γείτονας δεν έχει σύστημα ξηράς-SOJ (Stand Off Jammer) ή σύστημα αέρα-SOJ με ​​σοβαρές δυνατότητες», τονίζει ο Αμπντουλάχ Μπέτσι, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου έχει πάνω από 38.000 ακολούθους.

«Ο γείτονας δεν έχει σύστημα ξηράς-SOJ ή σύστημα αέρα-SOJ με ​​σοβαρές δυνατότητες», συμπληρώνει.




Τα συστήματα SOJ δίνουν την δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης των ραντάρ και των συστημάτων επικοινωνίας του εχθρού.

Το τουρκικό σύστημα HAVA SOJ (Stand-Off-Jammer) συγχέει και εξαπατά τα σήματα των ραντάρ και τα συστημάτων επικοινωνίας.

«Τα προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη, οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι με λέιζερ και άλλα πυρομαχικά των εχθρών μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά, αλλά τα συστήματα HAVA SOJ μπορούν να τα απενεργοποιήσουν όλα αυτά μπερδεύοντας τα ηλεκτρονικά σήματα», γράφει το aircrafttechnic.com.

Το σύστημα HAVA SOJ παράγεται και αναπτύσσεται από την τουρκική ASELSAN (Στρατιωτική Βιομηχανία Ηλεκτρονικών) και την TUSAŞ (Turkish Aerospace Industries, Inc) στην Τουρκία.

Ο Αμπντουλάχ Μπέτσι τονίζει πως απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει, τα ελληνικά Mirage και F-16 δεν διαθέτουν ECM pods κατά του ηλεκτρονικού πολέμου όμως υπογραμμίζει πως με το Spectra των ελληνικών Rafale καθώς και τα F-35 όταν τα πάρει η Αθήνα θα ενισχύσουν την Ελλάδα στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Η αλήθεια είναι πως στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου οι Τούρκοι έχουν κάνει γοργά βήματα και χρειάζεται προσπάθεια από την Ελλάδα να κλείσει την ψαλίδα.