Γερμανός στρατηγός: «Οι πόροι της Ρωσίας είναι ανεξάντλητοι – Έμαθε από τα λάθη της και νικάει»



«Ο ρωσικός Στρατός δυναμώνει»
Ο Επιθεωρητής του Στρατού, Αντιστράτηγος Άλφονς Μάις, προειδοποίησε να μην υποτιμηθούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς οι πόροι της Ρωσίας «είναι ανεξάντλητοι».

Πρώτη φορά εν ενεργεία στρατηγός ΝΑΤΟϊκής χώρας παραδέχεται ότι στον πόλεμο φθοράς της Ουκρανίας είναι πολύ πιθανότερο να βγει νικητής η Ρωσία καθώς διαθέτει αφθονία πόρων.

«Με την υπεροχή του στο πυροβολικό, ο ρωσικός στρατός προφανώς προχωρά προς τα εμπρός χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο. Αυτός είναι ένας πόλεμος φθοράς που εγείρει το ερώτημα πόσο μπορεί να αντέξει η Ουκρανία », είπε στην Handelsblatt.

Στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ο Mais προκάλεσε σάλο όταν έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο LinkedIn ότι ο γερμανικός Στρατός ήταν «αρκετά γυμνός».

«Η Ρωσία έχει πόρους που είναι σχεδόν ανεξάντλητοι»

«Αφού η Ρωσία απέτυχε στην πρώτη φάση και δεν μπόρεσε να καταλάβει το Κίεβο, έχει ανασυντάξει τα στρατεύματά της από τα τέλη Μαρτίου, συγκεντρώνοντάς τα σε μια μικρότερη περιοχή και επικεντρώνοντας εκ νέου την επίθεση.

Με την υπεροχή του στο πυροβολικό, ο ρωσικός στρατός προφανώς προχωρά χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο. Αυτός είναι ένας πόλεμος φθοράς που εγείρει το ερώτημα πόσο καιρό μπορεί να αντέξει η Ουκρανία. Δεν μιλάω μόνο για υλικό, αλλά και για το προσωπικό.»

«Μπορεί να φανεί ότι οι οιωνοί ήταν λάθος σχετικά με το πώς θα αναπτυχθεί ο πόλεμος. Δεν βλέπουμε κανένα κυβερνοπόλεμο και κανένα είδος χειρουργικού, «καθαρού» πολέμου που κυριαρχείται από την υψηλή τεχνολογία.

Στην Ουκρανία μαίνεται ένας βρώμικος χερσαίος πόλεμος»

Και προσθέτει: «Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο αφελώς, η επίθεση στο Κίεβο ήταν καταστροφή. Αλλά προειδοποιώ να μην υποτιμήσουμε τη Ρωσία. Οι στρατοί που έχουν πλεύσει κοντά στην ήττα μαθαίνουν πιο γρήγορα.»

Oι ανθρώπινες απώλειες που υπέστη ο ρωσικός Στρατός δεν έχουν μεγάλη σημασία.

«Φυσικά, οι ένοπλες δυνάμεις εκεί μαθαίνουν από την εμπειρία του πολέμου της Ουκρανίας. Ο ρωσικός στρατός δυναμώνει. Και η Ρωσία έχει πόρους που είναι σχεδόν ανεξάντλητοι. Σε ένα αυταρχικό σύστημα, το ποσοστό απωλειών μεταξύ των δικών σας στρατιωτών δεν φαίνεται να έχει σημασία. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ευθυγραμμιστεί και η υποστήριξη του κοινού είναι προφανώς ακόμη υψηλή. Αυτό μάλλον δεν θα ήταν κατανοητό για εμάς».

Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης πήραν τη συνέντευξη, δείχνοντας ότι η δύναμη του ρωσικού Στρατού δεν είναι η προπαγάνδα του Κρεμλίνου, αλλά επιβεβαιώνεται από Γερμανούς αξιωματούχους.