Τουρκία: Φάπα στη Συρία – Φάπα στο Ιράκ – Προσοχή στο ΑιγαίοΤουρκία: Φάπα στη Συρία – Φάπα στο Ιράκ – Προσοχή στο Αιγαίο αφού κάτι πρέπει να πουλήσει στο εσωτερικό (σ.σ. βαθιά μέσα στην Τουρκία) της χώρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ιράκ αναπτύσσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S στα βόρεια του συνορα «για να καταστρέψει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και ελικόπτερα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας», γράφει το πρακτορείο avia.pro.

Μετά την επίθεση σε ιρακινό θέρετρο στο βόρειο Ιράκ, η οποία και αποδίδεται στους Τούρκους, το Ιράκ αποφάσισε να μεταφέρει στα σύνορά του με την Τουρκία «τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S».

Τα Pantsir-S έχουν διαλύσει τα Bayraktar στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα και στη Συρία, οι Τούρκοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την πολυδιαφημιζόμενη επιχείρησή τους, αφού Ρώσοι και Ιρανοί έχουν διατυπώσει την αντίθεσή τους σε μία τέτοια κίνηση.

Οι Τούρκοι θέλουν να αυξήσουν τη «ζώνη ασφαλείας» που έχουν δημιουργήσει στη βόρεια Συρία, στρεφόμενοι κατά των Κούρδων.

Με αυτά και με… τ’ άλλα μόνο το Αιγαίο (σ.σ. Ανατολική Μεσόγειο τελευταία έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι Αμερικάνοι) έχει μείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να πουλήσει… νεοθωμανισμό στους Τούρκους.

Και όπως έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι γύρω στο 15Αύγουστο θα βγει τουρκικό γεωτρύπανο στη Μεσόγειο για έρευνες.

Είπαμε μετά τις… φάπες θέλει να έχει κάτι να πει στους Τούρκους ο Τούρκος πρόεδρος.