Mε τα φρύδια διέταξε τον Ακάρ ο Ερντογάν



Mε τα φρύδια διέταξε τον Ακάρ ο Ερντογάν στη συμφωνία για την επανέναρξη της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, χρειάστηκε να προειδοποιήσει τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με μία κίνηση με τα… φρύδια.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μόλις υπέγραψε τη συμφωνία από την τουρκική πλευρά, κράτησε το έγγραφο στα χέρια του, με τον Τούρκο πρόεδρο να τον προειδοποιεί με ένα νεύμα πως πρέπει να ανταλλάξει το έγγραφο με τον Ρώσο ομολογό του.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζιλ Λεμπρετόν, σημείωσε πως δυστυχώς, «ο Ερντογάν, όχι ο Μακρόν, διαπραγματεύτηκε με τον ΟΗΕ. Η Τουρκία είναι ισχυρότερη από τη Γαλλία», αναφορικά με την διαδικασία που ξεκλείδωσε τις εξαγωγές τροφίμων από τη Μαύρη Θάλασσα, με κέντρο ελέγχου της συμφωνίας την Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη συμφωνία, και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ευχαρίστησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους Τούρκους εταίρους μας, τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συμβολή τους στα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.