Τουρκία: Ελληνικά "σχέδια" για νέα Ναυμαχία του Ναυαρίνου βλέπει ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών



Το κρεσέντο εμπρηστικής ρητορικής και εθνικισμού συνεχίζεται στην Άγκυρα, αφού μετά την πρωτοφανή πρόκληση του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παρουσίασε χάρτη του Αιγαίου με τα μισά νησιά και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, Ισμαΐλ Χακί Πεκίν "βλέπει" νέα Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Πεκίν υποστήριξε ότι σκοπός είναι "ένας πόλεμος σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας που δίπλα της είναι οι ΗΠΑ. Στόχος τους είναι να εξολοθρεύσουν τον στόλο και την αεροπορία της Τουρκίας". 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό σενάριο θέλει να κλείσει το Αιγαίο στην Τουρκία, να την εγκλωβίσουν, να μην μπορεί να αντιδράσει η Τουρκία, και η Ελλάδα να καταλάβει την Ίμβρο και την Τένεδο που βρισκονται κοντά στα Στενά.

"Η καταστροφή του Στόλου μας θα έχει αποτελέσματα παρόμοια με όσα συνέβησαν με τον Ιμπραήμ πασά, δηλαδή όπως με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, και αργότερα μαζί με τη Γαλλία να κατευθυνθούν σε Μεσόγειο", ανέφερε ο ίδιος στο CNN Turk.