Μοντέλο από την Βραζιλία πολεμούσε κατά των Ρωσικών δυνάμεων – Σκοτώθηκε από πύραυλοΩς ελεύθερος σκοπευτής στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων

Η Thalita do Valle, μοντέλο από τη Βραζιλία, είχε παρατήσει τη γκλαμουράτη ζωή και είχε μεταβεί στο Χάρκοβο όπου πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπευτής.

Στις 30 Ιουνίου όμως σκοτώθηκε από ρωσικό πύραυλο, καθώς επίσης και ο συμπατριώτης της στρατιώτης Ντάγκλας Μπουρίγκο που την αναζητούσε.

Ο αδερφός της Thalita, Theo Rodrigo Viera, είπε ότι η αδερφή του ήταν ήρωας και επαίνεσε την 39χρονη που διακινδύνευσε τη ζωή της για να σώσει άλλου, στις τρεις εβδομάδες που πολεμούσε.

Η Thalita είχε βρεθεί και στο παρελθόν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κίεβο, όπου είχε επιζήσει από ακόμη μία βομβιστική επίθεση.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η επικοινωνία με την οικογένειά της ήταν πολύ περιορισμένη καθώς τους είπε ότι τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθούνταν από ρωσικά drones και μπορούσε μόνο να τηλεφωνήσει για να τους ενημερώσει ότι ήταν καλά και ασφαλής.

Ως εκ τούτου, η τελευταία φορά που η Thalita μίλησε πραγματικά με την οικογένειά της, ήταν την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε μόλις φτάσει στο Χάρκοβο.

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Thalita είχε πολεμήσει το ISIS στο Ιράκ, έχοντας «ανεβάσει» μάλιστα και βίντεο στο κανάλι της στο YouTube. Οι εμπειρίες της στο Ιράκ πρόκειται να καταγραφούν σε βιβλίο.

Εκτός από τη στρατιωτική της καριέρα, η Thalita σπούδασε επίσης νομικά και συμμετείχε σε διασώσεις ζώων με ΜΚΟ.