Τούρκοι: Δώστε μας τα F-16 Viper και θα παραβιάζουμε λίγο τον εναέριο χώρο της ΕλλάδαςΤούρκοι: Δώστε μας τα F-16 Viper και υποσχόμαστε ότι θα παραβιάζουμε λίγο τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, αναφέρουν λίγο πολύ Τούρκοι αξιωματούχοι.

Αλά τούρκα ερμηνεύει την καλη γειτονία η Άγκυρα, αφού σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους η απαίτηση του αμερικανικού Κογκρέσο να μην γίνονται για τουλάχιστον έξι μήνες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ώστε να πάρει η Τουρκία τα F-16 Viper, είναι… υποβρολική αφού μόνο το 5% των πτήσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο προβαίνει σε παραβιάσεις.

Αυτή είναι η σχεδόν επίσημη θέση της Τουρκίας για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Πώς κάνετε έτσι δηλαδή, λίγο παραβιάζουμε τον εθνικό εναέριο χώρο σας.

Προσέξτε, αυτή είναι η τουρκική παραδοχή. Ακόμα και στην τουρκική παραδοχή δηλαδή, οι Τούρκοι λένε πως κάνουν παραβιάσεις. Αλλά αυτές είναι λίγες.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική και οι Τούρκοι όχι μόνο κάνουν παραβιάσεις αλλά και υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους στο Αιγαίο.

Δυστυχώς η Τουρκία έχει χάσει (σ.σ. δεν ξέρουμε αν την είχε ποτέ) την αίσθηση του Διεθνούς Δικαίου.

Τα νεοθωμανικά όνειρα της Άγκυρας, τα οποία σωβούν εδώ και δεκαετίες, έχουν «πειράξει» το μυαλό αρκετών στην Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, για να γυρίσουμε στην περίπτωση των αμερικανικών F-16, οι Τούρκοι λένε, μέσα από άρθρο γνώμης της Milliyet, πως πρέπει να πάρουν τα Viper και θα παραβιάζουν λίγο τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.