Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς μετέτρεψαν τον κίνδυνο σε ευκαιρία – Η διορατικότητα του Στρατηγού Φλώρου



Λένε πως ένας Στρατηγός, στην εκτέλεση των καθηκόντων του πρέπει να ισορροπεί μεταξύ ορμητικότητος και ψυχραιμίας, προσοχής και τόλμης. Όπως η αλόγιστη αυτοπεποίθηση και υποτίμηση του κινδύνου μπορούν να οδηγήσουν σε τραγικές ήττες, η ολιγωρία μπροστά σε ευκαιρίες στερεί από το στρατό τη νίκη.

Φαίνεται όμως πως ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει βρει τη χρυσή τομή, με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις να καταγράφουν συνεχείς επιτυχίες και παράλληλα να ατενίζουν το μέλλον με δικαιολογημένη αισιοδοξία.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν γίνεται χωρίς λεπτομερή σχεδιασμό. Με τη διορατικότητα που πρέπει να διακρίνει όλους τους στρατιωτικούς, ψυχραιμία, σταθερότητα, λογική και ρεαλισμό, η στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου» υπολογίζει με σύνεση αλλά και την απαραίτητη ταχύτητα κάθε επόμενη κίνηση, καταφέρνοντας να είναι μονίμως δύο βήματα μπροστά από τον αντίπαλο.

Τα αποτελέσματα, το αποδεικνύουν!

Δεν είναι μόνο η αλλαγή σελίδας στις Ειδικές Δυνάμεις και η μετεξέλιξή τους σε Διοίκηση Ειδικού Πολέμου υπό τη σκέπη του ΓΕΕΘΑ, είναι ο συνολικός σχεδιασμός για την ενίσχυση όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα και εκσυγχρονισμό των παλαιών, αλλά και η απαραίτητη «τονωτική ένεση» σε ανθρώπινο δυναμικό.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως η σημερινή στρατιωτική ηγεσία έχει καταφέρει να οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών επιχειρησιακά και παράλληλα να προχωρά στην εξοπλιστική ενίσχυση με μερικά από τα καλύτερα οπλικά συστήματα στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, ενισχύει και τις συμμαχίες με χώρες – «κλειδιά» στην περιοχή, ενώ η ενδυνάμωση της συνεργασίας με πανίσχυρες υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, επιβεβαιώνουν πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και εγγυητή της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις περνούν πλέον στη νέα εποχή, με νέα οπλικά συστήματα και εκσυγχρονισμό των παλαιών, την ώρα που η Τουρκία αδυνατεί να βρει ακόμη και… βίδα, ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης, εκβιαστικής και απειλητικής τακτικής του Ταγίπ Ερντογάν. Οι εικόνες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, δίπλα στα κορυφαία μαχητικά αεροσκάφη της Δύσης, τα Rafale που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και τα F-35 που πολύ σύντομα θα φέρουν το εθνόσημο στα φτερά, επιβεβαιώνουν τη σπουδαία δουλειά, την στρατηγική και τις μεθοδικές κινήσεις που πραγματοποιεί η στρατιωτική ηγεσία.

Όπως αποδείχτηκε και επί του πεδίου, η χώρα μας έχει το πλεονέκτημα να διοικείται αυτή τη στιγμή στρατιωτικά από ανθρώπους ικανούς, άριστους γνώστες της στρατηγικής, ψύχραιμους και κυρίως διορατικούς, που δεν διαβλέπουν μόνο τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες.

ΠΗΓΗ - Βασίλης Σκουλαράκος