«Σφαγή» στα ανώτατα κλιμάκια του ρωσικού στρατού «βλέπει» η Βρετανία – «Έφυγαν» 6 Στρατηγοί, σκοτώθηκαν άλλοι 10



«Η κακή απόδοση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Ουκρανία ήταν «κοστοβόρα» για τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, με πολύ πιθανό αποτέλεσμα την απομάκρυνση τουλάχιστον έξι Ρώσων διοικητών από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο του 2022», αναφέρει στο ημερήσιο σημείωμά του το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του.

Κατά το Βρετανικό ΥΠΑΜ, οι διοικητές των ανατολικών και δυτικών στρατιωτικών περιοχών της Ρωσίας είναι πολύ πιθανό να έχουν χάσει τα διοικητικά καθήκοντά τους.

Αναφέρει δε τις κάτωθι πληροφορίες:

Ο Στρατηγός Aleksandr Chayko απολύθηκε από Διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας τον Μάιο του 2022.

Ο στρατηγός Aleksandr Zhuravlev, ο οποίος διοικούσε τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια από το 2018, απουσίαζε από την γιορτή της Ημέρας του Ναυτικού της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη στις 31 Ιουλίου 2022 και πιθανότατα αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Βλαντιμίρ Κοτσέτκοφ.

Ο στρατηγός Aleksandr Vladimirovich Dvornikov απομακρύνθηκε στη συνέχεια αφού του δόθηκε η γενική διοίκηση της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο στρατηγός Sergei Surovikin ανέλαβε τη διοίκηση της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων από τον στρατηγό Gennady Valeryevich Zhidko.

«Αυτές οι «απομακρύνσεις» επιδεινώνονται από το γεγονός ότι τουλάχιστον 10 Ρώσοι Στρατηγοί σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Το σωρευτικό αποτέλεσμα στη συνέπεια της διοίκησης είναι πιθανό να συμβάλλει στις ρωσικές τακτικές και επιχειρησιακές δυσκολίες», καταλήγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας.