Έξαλλος ο Πούτιν με την Τουρκία για τα Bayraktar



Oυκρανία: Τρέλανε τον Πούτιν η κοροϊδία της Τουρκίας με τα Bayraktar, τα οποία η Άγκυρα πουλά μυστικά στο Κίεβο.

Την ώρα που επίσημα η Τουρκία εμφανίζεται ως εταίρος της Ρωσίας, την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν η Άγκυρα να έχει υπογράψει μυστική συμφωνία με το Κίεβο, για την προμήθεια επιπλέον τουρκικών drone Bayraktar.

H Ρωσία βλέπει πως η Τουρκία αν και εμφανίζεται ως πιστός σύμμαχος της Μόσχας, δεν χάνει χρόνο να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των Ρώσων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro, η Τουρκία «δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ανεπίσημα».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως οι Τουρκία παρέδοσε τρία Bayraktar μυστικά στην Ουκρανία, ενώ τονίζεται πως «τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας, που αυτοαποκαλείται Ρώσος εταίρος, προκαλούν σοβαρή ανησυχία».

Tην ίδια ώρα, οι Ισραλινοί έγινε γνωστό πως έκλεισαν συμβόλαιο με «ευρωπαϊκή χώρα του ΝΑΤΟ» για την προμήθεια αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομα της χώρας, όμως πολλοί έφεραν στο μυαλό τους την Ελλάδα καθώς το σενάριο αυτό έχει ήδη έχει αναφερθεί στα geostratigika.gr;.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται να εγκατασταθούν ισραηλινά ραντάρ στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τα νέα ισραηλινά ραντάρ είναι διαφορετικής τεχνολογίας από τα υφιστάμενα ελληνικά.

Τα ισραηλινά ραντάρ θα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο (διάταξη φάσης) την ακριβή θέση του στόχου ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα και σε άλλες πλατφόρμες όπως Belharra, ιπτάμενα ραντάρ, Rafale και F-16 Viper (σ.σ. αργότερα και σε F-35).