Σκηνές σοκ για τις ΤΕΔ: Τούρκοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή – Διασυρμός από τα κουρδικά ”λιοντάρια”Το Gerîla TV μετέδωσε πλάνα από μια διείσδυση και κατάσχεση τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη από αντάρτες στην περιοχή Kurojahro.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του HPG που περιγράφει λεπτομερώς τη δράση ανέφερε τα εξής:

«Τουρκικά στρατεύματα γύρω από τις θέσεις μάχης Martyr Şemdin στην περιοχή αντίστασης Kurojahro του Zap πυροβολήθηκαν αποτελεσματικά από τις ομάδες μας από δύο κατευθύνσεις σε μια δράση βασισμένη σε τακτικές διείσδυσης. Οι λεπτομέρειες της δράσης έχουν ως εξής:

Η πρώτη ομάδα ανταρτών χτύπησε στρατιωτική θέση όπου βρίσκονταν 2 Τούρκοι στρατιώτες. Η θέση που χτυπήθηκε από κοντινή απόσταση καταστράφηκε και οι 2 στρατιώτες που βρίσκονταν σε αυτήν σκοτώθηκαν.

Η δεύτερη ομάδα στόχευσε άλλη θέση τουρκικών στρατευμάτων με χειροβομβίδες και ατομικά όπλα. Αφού οι δυνάμεις μας άρχισαν να πυροβολούν, οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή. Η θέση που στόχευαν οι δυνάμεις μας καταστράφηκε.

Τα τουρκικά στρατεύματα που επιχείρησαν να αντεπιτεθούν πυροβολήθηκαν επίσης από τις δυνάμεις μας και 4 από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι ομάδες μας πλησίασαν περαιτέρω στην τουρκική θέση και σκότωσαν άλλους 2 στρατιώτες. Από τις δυνάμεις μας κατασχέθηκαν 1 πυροβόλο BKC, 150 οβίδες BKC και 1 θερμικό κιάλι. Μια άλλη θέση που στόχευσαν οι δυνάμεις μας χτυπήθηκε αποτελεσματικά και καταστράφηκε.

Ως αποτέλεσμα αυτής της Επαναστατικής Επιχείρησης Εκδίκησης που πραγματοποιήθηκε από τις ομάδες μας:

🔴 8 εισβολείς εξαλείφθηκαν
🔴 Καταστράφηκan 3 στρατιωτικές οχυρώσεις
🔴 κατασχέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένου πολυβόλου και θερμικά κιάλια”

Δείτε το βίντεο πατώντας πάνω στο ακόλουθο τουίττερ:


ΠΗΓΗ