Τουρκία – «Βράζει» ο Μπαχτσελί με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ που έγραφε «Οικουμενικός Πατριάρχης»Το φυσάει και δεν... κρυώνει ο ακροδεξιός Μπαχτσελί με τη φανέλα της φανέλα Τραμπζονσπόρτη φανέλα «Οικουμενικός Πατριάρχης» για τον Βαρθολομαίο.

Τουρκία: Το ακροδεξιό του πρόσωπο επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετά τις εικόνες που έκαναν  τον γύρο της Τουρκίας και του κόσμου με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ που έγραφε «Οικουμενικός Πατριάρχης» και δόθηκε στον Βαρθολομαίο.

Οπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportime ο Βαρθολομαίος μετέβη στην Τραπεζούντα προκειμένου για να κάνει τελετουργία στη Μονή Σουμελά.

Ανάμεσα σε αυτούς που τον περίμεναν ήταν ο Ελληνόφωνος επιχειρηματίας Εφκάν Μπασκάν από την Τόν(γ)ια, την περιοχή με τα ελληνόφωνα χωριά του Πόντου.

Μεταξύ άλλων στον Πατριάρχη προσέφερε και μία φανέλα της Τράμπζονσπορ με το όνομά του, που έγραφε στα ελληνικά, στην πλάτη, «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Μάλιστα, όταν ο κ. Βαρθολομαίος ρωτήθηκε ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, έδειξε στο κασκόλ που φόρεσε στο λαιμό του, εννοώντας ξανά την Τράμπζονσπορ.

Τουρκία: ΄Έγινε… Τούρκος ο Μπαχτσελί
Ο αρχηγός του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί μόλις έμαθε για το περιστατικό έβγαλε το γνωστό μίσος του για την Ελλάδα και τον χριστιανισμό.

«Δεν υπάρχει ούτε ίδρυμα ούτε περιγραφή θέσης που να αποκαλείται οικουμενική στην Τουρκία», ο Μπαχτσέλι τόνισε πως «ο Ρωμιός πατριάρχης Φαναρίου είναι μόνο ένας θρησκευτικός αξιωματούχος που συνδέεται με το Γραφείο της Περιφέρειας Φατίχ», είπε πικρόχολα ο Μπαχτσελί.