”Κεραυνοί” Ινδών:”Κινδυνεύουν οι Αλεβίτες-Η Τουρκία έχει γίνει σεχταριστική, αυταρχική & μισαλλόδοξη υπό την ηγεσία του Ερντογάν”



”Παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει πολλές διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες που εγγυώνται θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους, τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα της κοινότητας των Αλεβιτών στην Τουρκία αγνοούνται από τη χώρα”, σύμφωνα με το ΑΝΙ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ινδίας.

”Η Τουρκία έχει δει πολλές φρικτές εμπειρίες στην πρόσφατη ιστορία, στις οποίες αρκετοί αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των συγκρούσεων.

Πρόσφατα, αρκετοί Alevi Cemevis (χώρος προσευχής αλεβιτών) και σύλλογοι στην Άγκυρα έγιναν στόχος αλληλοεπιθέσεων στις 30 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Οι Alevi Cemevis που αποκαλούνται επίσης Sercesme Cemevi στο Batikent, ο Pir Sultan Cemevi στο Oran της Cankara, η Ana Fatma Cemevi στο Tuzlucayir, Mamak και η ένωση του χωριού Gokcebel ήταν στόχος των επιθέσεων.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, μια γυναίκα νοσηλεύτηκε μετά από μαχαίρι στην επίθεση στο Ίδρυμα Μπεκτασί Τουρκμενιστάν Αλεβί, που βρίσκεται στην κυβερνητική συνοικία του Κιζιλάι, σύμφωνα με αναφορές.

Παρομοίως, μια άλλη επίθεση στο Sah-e Merdan Cemevi στην περιοχή Mamak της Άγκυρας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Jem, μιας θρησκευτικής τελετουργίας των Αλεβιτών. Ο άνδρας που εισέβαλε στο Cemevi φέρεται να σκόρπισε τα πράγματα και πέταξε μια καρέκλα στον dede, τον αλεβίτη κληρικό. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα άτομο.

Οι αναφορές λένε ότι οι Αλεβίτες δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ ως ισότιμοι πολίτες της Τουρκίας και η κοινότητα έχει δει πολλές φρικτές εμπειρίες στην πρόσφατη ιστορία.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει γίνει σεχταριστική, αυταρχική και μισαλλόδοξη υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει τους Αλεβίτες, τους Σουνίτες, τους Κούρδους, τους Τούρκους και τους Άραβες σε εχθρούς μέσω πολιτικών που τροφοδοτούν τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Η κοινότητα των Αλεβιτών της Τουρκίας συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την επίσημη αναγνώριση από το κράτος και την άσκηση της θρησκείας της. Οι επιθέσεις κατά της μειονοτικής κοινότητας της Τουρκίας έχουν την υποστήριξη της ισλαμιστικής σουνιτικής κυβέρνησης.”