Περίεργη υπόθεση αναφέρουν οι Αλβανοί – Τέσσερις Ρώσοι επιτέθηκαν με χημικά όπλα σε στρατιώτες στην Αλβανία



Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο στρατιωτικό εργοστάσιο Gramsh Hammer Plant (πρώην Weapons Mechanical Plant), όπου τέσσερις Ρώσοι πολίτες επιτέθηκαν με χημικά όπλα στους στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί.

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση της υγείας του. Δύο από τους τραυματίες έχουν ταυτοποιηθεί ως οι Aldo Bici και Ardian Caka.

Δυστυχώς, από το διάλυμα οι στρατιώτες κινδυνεύουν να τυφλωθούν. Κατευθύνονται στο νοσοκομείο Τιράνων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του «Top Channel», γίνεται γνωστό ότι τρεις από τους Ρώσους έχουν πιαστεί από την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή αναζητούν το άλλο άτομο, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί η FNSH.

Το Αλβανικό Top Channel αναφέρει ότι τρία άτομα, και οι τρεις Ρώσοι, έχουν τεθεί υπό κράτηση για το περιστατικό στο εργοστάσιο Γκράμσι. Δύο άντρες και μια γυναίκα.

Στις έρευνες περιλαμβάνονται η Αντιτρομοκρατική, η SHIS και η Μυστική Υπηρεσία του Στρατού. Η άρση βίζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για Ρώσους πολίτες διευκολύνει την είσοδο πρακτόρων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα.

Πριν από ένα χρόνο το καλοκαίρι, δύο Ρώσοι πολίτες πιάστηκαν στην εξωτερική περίμετρο της αεροπορικής βάσης Kucova. Είχαν μπει τουρίστες από το Μαυροβούνιο και πάνω τους βρέθηκε και drone.