F-16: Aπίστευτη πρόκληση των Τούρκων – Λένε πως τα ελληνικα Block 30 θα έχουν δουλειά στο Αιγαίο γι αυτό δεν αναβαθμίζονται



F-16: Aπίστευτη πρόκληση των Τούρκων που λένε πως τα ελληνικα Block 30 θα έχουν δουλειά στο Αιγαίο, γι αυτό δεν προλαβαίνει η Ελλάδα να τα αναβαθμίσει.

Σε… σοκ βρίσκεται η Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ελληνικών Viper στα 121 (σ.σ. προς επιβεβαίωση του Sportime).

Μάλιστα η είδηση της αναβάθμισης των επιπλέον 38 ελληνικών F-16 σε Viper είναι από τα πρώτα θέματα του τουρκικού αμυντικού τύπου.

Το… ωραίο είναι πως οι Τούρκοι λένε πως τα ελληνικά F-16 Legacy Block 30, τριάντα δύο από τα οποία βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία, δεν θα αναβαθμιστούν στην παραλλαγή V και δεν θα μεταφερθούν πουθενά εκτός Ελλάδας, ούτε προβλέπεται να αναπτυχθούν, αλλά θα παραμείνουν επιχειρησιακά ενεργά στο Αιγαίο καθώς «φέρουν μεγάλο καθημερινό φόρτο εργασίας».

Tι λένε δηλαδή οι Τούρκοι;

Ότι επειδή κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο τα ελληνικά μαχητικά θα έχουν… πολλή δουλειά.

Καμαρώνουν οι Τούρκοι για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ μάλλον… ανακουφίζονται που θα αντιμετωπίζουν τα Βlock 30 και όχι τα Viper.