Πώς τα Rafale θα κάνουν χτυπήματα ακριβείας βαθειά στην ΤουρκίαΗ χρησιμότητα των F-35 για τα στρατηγικά πλήγματα των Rafale.

Πώς τα Rafale θα κάνουν χτυπήματα με τους SCALP των 500 χλμ βαθειά μέσα στην Τουρκία αν χρειαστεί;

Τα νέα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας έχουν δυνατότητες στρατηγικών πληγμάτων με τους πυραύλους SCALP που διαθέτουν.

Αυτό που έχει σημασία να αναφερθεί είναι πως η Ελλάδα, με τον συνδυασμο των Rafale (σ.σ. που έχει) και των F-35 (σ.σ. που θα πάρει) θα έχει την δυνατότητα να επιχειρεί με ακρίβεια πλήγματα εντός της τουρκικής ενδοχώρας.

Τα στελθ F-35 θα στέλνουν συντεταγμένες στα Rafale τα οποία θα πλήττουν με τους SCALP στόχους κρυμμένους από τους Τούρκους.

Σημειώνεται πως κανένα τουρκικό ραντάρ (σ.σ. εκτός ίσως από τους S-400), δεν μπορεί να εντοπίσει τα F-35.

Έτσι, ένα αόρατο ελληνικό F-35 θα μπορεί να χαρτογραφεί τους στόχους για τα ελληνικά Rafale και τους SCALP.

Aκραίο σενάριο είναι να παίρνουν και δορυφορικά δεδομένα οι Έλληνες από Γάλλους και Ισραηλινούς.

Tην ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από ισραηλινές πηγές, το ισραηλινό σύστημα αντι-drone που τοποθετείται στα ελληνικά νησιά, θα μοιάζει με το Drone Dome που χρησιμοποιεί το Iσραήλ.

Σύμφωνα με ανάλυση του Jewish Institute for National Security of America (JINSA), το σύστημα θα μπορεί να παρεμβαίνει στις συχνότητες των τουρκικών drone (μικρών και μεγάλων) και να τα εμποδίζει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Οι Ισραηλινοί δίνουν μεγάλη σημασία στο ελληνικό Drone Dome, το οποίο θα παρέχει προστασία σε μία απόσταση 3,22 χλμ. από τα ελληνικά νησιά, επεμβαίνοντας στις επικοινωνιες των τουρκικών drone και στα GPS τους.