Θρηνεί η Λάρισα για την 19χρονη Θάλεια - Σπαραγμός λίγο πριν το τελευταίο «αντίo»



Λάρισα: Το τελευταίο «αντίο» θα πουν φίλοι και συγγενείς στην 19χρονο Θάλεια, τη ναυτική δόκιμο που έχασε τη ζωή της ξαφνικά σε εκπαιδευτικό ταξίδι.

Ανείπωτη θλίψη και βαθύς πόνος για όλη την τοπική κοινωνία της Λάρισας η σημερινή μέρα καθώς η πόλη αποχαιρετά την 19χρονη ναυτική δόκιμο Θάλεια Κορδαμπάλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη 1 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι για να αποχαιρετήσουν την 19χρονη. Έξω από την εκκλησία βρίσκεται παραταγμένο ναυτικό άγημα προκειμένου να αποτίσει τις δέουσες τιμές, όπως αναφέρει το Onlarissa.gr.

Χθες Τετάρτη έφτασε στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου. Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο μετέφερε τη σορό, όπως και τους γονείς της Θάλειας από την Ιταλία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπομπή προς το σπίτι της άτυχης κοπέλας. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας η σορός μεταφέρθηκε στο πατρικό σπίτι της 19χρονης, στη συνοικία Παπασταύρου.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και πλέον, οι ελληνικές Αρχές θα ενημερωθούν επισήμως με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν εντός των ημερών από την Ιταλία.

Στην πόλη της Λάρισας βρίσκονται ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα. Την στρατιωτική ηγεσία μαζί με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, θα εκπροσωπήσουν επίσης ο αρχηγός ΤΑ, αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Αστ. Σαμαράς.