Αυξημένη ετοιμότητα στον Έβρο για «υβριδική» επίθεση της Τουρκίας – Η απάντηση που ετοιμάζει η Ελλάδα



Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας προώθησης μεταναστών στα χερσαία σύνορα μας στον Έβρο, βλέπει η κυβέρνηση.

Έμπειροι διπλωμάτες και αναλυτές εκτιμούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει νέα, συντονισμένη εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων με υβριδικού τύπου επίθεση στον Έβρο, και ότι επιχείρησε με την ομιλία του στα Ηνωμένα ‘Έθνη να προετοιμάσει τους διεθνείς παράγοντες “απέναντι στη λογική αντίδραση της Ελλάδας”.

Ο στόχος διττός, εκτιμούν οι ίδιες πηγές. Στοχεύει και στο να εμφανίσει την Ελλάδα ως εχθρό του μουσουλμανικού κόσμου, δεδομένου ότι οι κατατρεγμένοι αυτοί άνθρωποι προέρχονται κατά βάση από μουσουλμανικές χώρες.

Το σχέδιο «αντεπίθεσης» της Ελλάδας
Στην Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμός. Αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα για το ενδεχόμενο απόπειρας μαζικής εισόδου μεταναστών.

Η Ελληνική Αστυνομία σε συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τους ακρίτες του Έβρου βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση, υλοποιώντας το επιχειρησιακό Σχέδιο «Ακρίτας».

Μόνο χθες Τετάρτη, 1.500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, σε πολλές περιπτώσεις τους μεταφέρουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας.

“Η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό” τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επέκταση του φράχτη και άλλοι 250 συνοριοφύλακες
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, καθώς και η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης με ό,τι πιο σύγχρονο μέσο υπάρχει.

Ταυτόχρονα από την αρχή του νέου έτους αναμένεται να πιάσουν δουλειά 250 νέοι συνοριοφύλακες, ενώ προωθείται και στενότερη συνεργασίας με τη γειτονική Βουλγαρία, που επίσης αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση.

Εκθέτει στον ΟΗΕ σήμερα ο Πρωθυπουργός το «παιχνίδι» Ερντογάν
Στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Τούρκο Πρόεδρο θα αναφερθεί απόψε από την έδρα του Ο.Η.Ε. και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκθέτοντας τις μεθοδεύσεις Ερντογάν και καταρρίπτοντας όλα τα ψεύδη και τα fake news που επιστράτευσε τις τελευταίες ημέρες για να εμφανίσει την Ελλάδα ως χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει το “παιχνίδι” Ερντογάν με τις ζωές κατατρεγμένων ανθρώπων και την εργαλειοποίηση τους για την επίτευξη των στόχων του.