Οι Ουκρανοί πήραν λάφυρα 200 ρωσικά τανκςΟ στρατός της Ουκρανίας κατέσχεσε δεκάδες τανκς, που είχαν αφήσει πίσω τους τα ρωσικά στρατεύματα στα ανατολικά της χώρας, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Μία από τις πηγές δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ότι στα χέρια των Ουκρανών βρίσκονται περίπου 200 ρωσικά τανκς, ενώ άλλη πηγή διευκρινίσεις πως σε αυτά περιλαμβάνονται πρόσφατα μοντέλα όπως τα T-80.

Τρίτη πηγή σχολίαζε πως η εξέλιξη αυτή προσφέρει ένα σημαντικό στήριγμα στους Ουκρανούς, που οδεύουν προς έναν δύσκολο χειμώνα, κατά τον οποίο η κίνηση των στρατευμάτων θα είναι δύσκολη χωρίς τεθωρακισμένα.

Την ίδια ώρα το Κίεβο εξακολουθεί να ζητεί την αποστολή περισσότερων όπλων από τη Δύση.

Η Ουκρανία λέει ότι οι δυνάμεις της έχουν ανακτήσει έδαφος τουλάχιστον 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην αντεπίθεσή τους που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι ουκρανικές δυνάμεις έχει αναγκάσει τις ρωσικές να υποχωρήσουν σε περιοχές που η Μόσχα ήλεγχε ούτως ή άλλως από το 2014.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρωσική πλευρά έγιναν εμφανείς και στην απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώσει «μερική επιστράτευση», η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Ρωσίας.