Γιατί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο πιο οριακό σημείο από ποτέ – Τι φοβάται η Ελλάδα



Στην πιο κρίσιμη φάση τους οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς ο Ερντογάν έχει ύπουλα σχέδια κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν περάσει από «χίλια κύματα» τις τελευταίες δεκαετίες, όμως η άκρως επιθετική πολιτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν τις έχει φέρει σε οριακό σημείο τα τελευταία χρόνια.

Το Sportime σας έχει ενημερώσει κατά καιρούς για το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα κατά της Ευρώπης.

Από τη μία ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να εμφανίσει την Τουρκία ως θύμα της Ελλάδας, αλλά και των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την άλλη στοχεύει στα ελληνικά νησιά, τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το πώς θα στείλει ορδές μεταναστών στην χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη.

Πλέον ο Ερντογάν το χόντρυνε όσο δεν πάει καθώς στη σύσκεψη του ΟΗΕ κατηγόρησε την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών.

Με δεδομένο το δείπνο που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε όλους τους ηγέτες των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μένει να δούμε τι άλλο θα προκύψει από τις συναντήσεις εκεί.

Το «παρών» δίνει τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ενδιαφέρον παρουσιάζει αν μεταξύ τους θα υπάρχει κάποια χειραψία, κάποια κουβέντα, κάποια δήλωση.

Θα απαντήσει στις απίστευτες κατηγορείς και προκλήσεις του Ερντογάν, ο οποίος έχει πείσει τον μέσο Τούρκο ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει νησιά της Τουρκίας;

Τουλάχιστον από τη Ρωσία διαψεύστηκε κατηγορηματικά δημοσίευμα που την ήθελε να βάζει απευθείας πτήσεις για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο. Αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως πως οι Ρώσοι αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος.

Έγκυρες διπλωματικές «πηγές» λένε ότι αυτή η είδηση ήταν επινόηση του τουρκικού Τύπου και μάλιστα και η κυπριακή πλευρά επιβεβαίωσε οτι έχει πάρει παρόμοιες διαβεβαιώσεις.

Μάλιστα ο ίδιος ο Πούτιν ισοπέδωσε την προπαγάνδα των τούρκων, όταν χτες παρέλαβε τα διαπιστευτήρια από τον νέο Κύπριο πρεσβευτή στη Μόσχα, τονίζοντας ότι «…για το κυπριακό ζήτημα, η Ρωσία παραμένει υπέρ της καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας».