Aκάθεκτος o Ερντογάν! Έδωσε εντολή για δύο νέες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία



Σύμπλεγμα τουρκικών ναυτικών και χερσαίων βάσεων κυκλώνουν το πιο πλούσιο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου ενώ παράλληλα η Τουρκία ετοιμάζει μελλοντικά προσάρτηση των συριακών εδαφών.

Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο ακόμη στρατιωτικές βάσεις στις βόρειες περιοχές του Χαλεπίου και της επαρχίας Ιντλίμπ στη Συρία, αναφέρει ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων .

Στρατιωτικές πηγές στη βόρεια Συρία αναφέρουν την απόφαση του Ερντογάν, που έδωσε εντολή στον τουρκικό στρατό να κατασκευάσει δύο ακόμη στρατιωτικές βάσεις στην επαρχία του Χαλεπίου, εκτός από δεκάδες άλλες βάσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά η διαφορά είναι ότι αυτές πρόκειται να μείνουν μόνιμα καθώς οι Τούρκοι αλλάζουν πληθυσμιακά την περιοχή εκδιώκοντας του Κούρδους και φέρνοντας Τουρκμένους με στόχο την μελλοντική προσάρτηση στο πρότυπο της επαρχίας της Αλεξανδρέττας το 1939.

Το σχέδιο της Τουρκίας προκαλεί ολόκληρη την Μέση Ανατολή  και το Ισραήλ που επιδιώκει επαναπροσέγγιση με την Άγκυρα

Σύμφωνα με ιρανική πηγή, οι δύο στρατιωτικές βάσεις προγραμματίζεται να δημιουργηθούν κοντά στα περάσματα Deir Balut και al-Ghazawieh, που συνδέουν τις βόρειες περιοχές του Χαλεπίου με την επαρχία Idlib.

“Τουρκικές δυνάμεις έχουν σταθμεύσει στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστούν αυτές οι δύο βάσεις, αλλά η κατασκευή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει”, ανακοίνωσε ιρανική στρατιωτική πηγή.

Ο σκοπός της κατασκευής των τουρκικών βάσεων φαίνεται να είναι φαινομενικά, η παρακολούθηση της αποχώρησης των στοιχείων του τρομοκρατικού μετώπου Al-Nusra, ουσιαστικά όμως πρόκειται για επέκταση των τουρκικών συνόρων της καρδιάς του Τούρκου προέδρου προς το συριακό έδαφος βάσει του σχεδίου Εθνικός όρκος.

Ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία ελέγχουν τη συνοριακή περιοχή στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου της Συρίας και αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τις πόλεις Jarablus, Afrin, al-Bab και Azaz.

Τα πραγματικά σχέδια του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο
Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δημιουργεί ναυτική κοντά στην Αμμόχωστο, η οποία σε συνδυασμό με αυτές της Αλεξανδρέττας και της Μισράτας στην Λιβύη, θα ελέγχουν ολόκληρη την Α.Μεσόγειο ώστε να μην βλαφτούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Αυτό, από μόνο του αποτελεί ωμή πρόκληση σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, και σίγουρα πρέπει να απαντηθεί με την δημιουργία κοινής αεροναυτικής δυνάμεως, όταν ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού East Med.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας πρόσφατα, αφού προσπάθησε να εξηγήσει τις τουρκικές στρατιωτικές παρεμβάσεις στην Κύπρο, την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ, καθώς και την υποστήριξή του προς τη Χαμάς, έδειξε ότι επιδιώκει νεο-Οθωμανικά μεγαλεία και αυτό δεν θα του επιτραπεί.

Η Άγκυρα ενδιαφέρεται πρωτίστως για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να ισχυροποιήσει την παρουσία της έναντι της Ελλάδος, της  Αιγύπτου και του Ισραήλ, κινούμενη σε μια λογική μεσαίας υπερδύναμης, θέλοντας να “δίνει αυστηρές εντολές προς ναυτιλλομένους”.

Η Τουρκία αναβαθμίζει επικίνδυνα την παρουσία της κι αυτό προκαλεί ανησυχία σε όλες τις χώρες, της περιοχής και όχι μόνο.

Το καθεστώς Ερντογάν ενεργεί αποσταθεροποιητικά έχοντας πολύ επικίνδυνα σχέδια. Η Τουρκία έχει στήσει δίκτυο παρακολούθησης, με άλλα λόγια κατασκοπίας, με drones από τη Θράκη έως την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ επεκτείνει  τις στρατιωτικές της Βάσεις τόσο στη Λιβύη όσο και στη Σομαλία και  Κατάρ.

Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα ολόκληρη την Α.Μεσόγειο και όλες τις χώρες της περιοχής, ασκώντας την γνωστή νεο-Οθωμανική πολιτική της, για αυτό και εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν όλοι, εντός Μεσογείου και εκτός το ταχύτερο δυνατό.