Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη Τουρκική προπαγάνδα – Πεθάναμε για την Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο ΠόλεμοΝέα πρόκληση! Τουρκικό πρακτορείο γράφει για «Τούρκους από τη Δυτική Θράκη που πέθαναν ή χάθηκαν ενώ υπερασπίζονταν την Ελλάδα»!

Ελληνοτουρκικά: Ούτε την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και την επέτειο του μεγάλου ελληνικού «Όχι» δεν σεβάστηκαν οι Τούρκοι, καθώς συνέχισαν… απτόητοι τις προκλητικές αναφορές εναντίον της χώρας μας.

Έπειτα από το μπαράζ παραβιάσεων, τη… σκυτάλη πήρε ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα του επίσημου κρατικού φορέα ειδήσεων της Τουρκίας, του πρακτορείου «Anadolu», το οποίο κάνει αναφορά για «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι πέθαναν ή χάθηκαν υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41.

Το προκλητικό δημοσίευμα φέρει τον τίτλο: «Η τουρκική μειονότητα της Ελλάδας θυμάται τους ήρωές της του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» και αναφέρει τα εξής:

«Στην Ελλάδα, η τουρκική μειονότητα των 150.000 κατοίκων, τίμησε την Παρασκευή την Ημέρα του Όχι για να τιμήσει τη μνήμη της απόρριψης από την Ελλάδα του τελεσιγράφου της Ιταλίας και εντάχθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Τεβφίκ Χουσεϊνόγλου, συγγραφέας, είπε ότι υπέμειναν τις ίδιες δυσκολίες με τους Έλληνες γείτονές τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, μετά την ένταξη της Ελλάδας στις δυνάμεις κατά του Άξονα που ήταν υπό την ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας.

Η τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη εδώ και αιώνες έχει καλές σχέσεις με τους ντόπιους Έλληνες και θεωρεί την Ελλάδα πατρίδα της, πρόσθεσε.

«Επομένως, ήταν φυσιολογικό για τη μειονότητα να πολεμά για την Ελλάδα εκείνη την εποχή», είπε ο Χουσεϊνόγλου.

Σχετικά με το βιβλίο που έγραψε για το θέμα, είπε ότι επισκέφτηκε όλα τα τουρκικά χωριά της περιοχής για να μπορέσει να εκτιμήσει τον ακριβή αριθμό των απωλειών που υπέστη η μειονότητα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων ανέρχεται σε 593, είπε ο Χουσεϊνόγλου».