Τουρκικό σχέδιο για ύψωση τουρκικής σημαίας σε ελληνικές μικρονήσους και ΒραχονησίδεςΣύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο μηχανισμός προβοκάτσιας των Τούρκων έχει κινητοποιηθεί και πιθανόν να αναμένουμε  ενέργειες όπως αυτές που αναφέρει το τουρκικό άρθρο:

1. Κάθε ενέργεια της Ελλάδας κατά των διεθνών συμφωνιών θα πρέπει να καταγράφεται στον ΟΗΕ+5, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και να κοινοποιείται άμεσα στο διεθνή παράγοντα.

2. Η συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και προσφύγων θα πρέπει να αγνοηθεί.

3. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της βίζας με την ΕΕ, θα πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στη διέλευση Τούρκων πολιτών σε ελληνικά νησιά.

4. Να τοποθετούνται σημαίες σε αμφισβητούμενα νησιά, Βραχονησίδες και μικρονήσους.

5. Οι Τούρκοι αλιείς πρέπει να εκτραπούν σε διεθνή ύδατα.

Αυτά είναι τα σχέδια του μηχανισμού πρόκλησης κατά της Ελλάδος, το οποίο διαθέτει ο Ερντογάν, κατά της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 200 με 300 μη τουρκικά επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και Akıncı υπηρετούν στον τουρκικό στρατό και το ναυτικό.

Η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει ξεκάθαρα το Καστελόριζο, που βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές, προσπαθώντας με αυτή την τακτική που δεν έχει νομική βάση να βάλει όλα τα νησιά του Αιγαίου στην ίδια κατηγορία.

Πληροφορίες φέρουν τους Έλληνες Αμφίβιους Καταδρομείς των επίλεκτων δυνάμεων της ΑΣΔΕΝ να ελέγχουν τα θαλάσσια σύνορα, και να παρακολουθούν κάθε κίνηση και μετακινούνται  μέχρι και στην τελευταία Βραχονησίδα.

Οι μονάδες των κομάντος των Αμφίβιων Μοιρών Καταδρομών οι οποίες εδρεύουν σε  όλα τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τακτικές χερσαίες δυνάμεις.

Ότι και να ετοιμάζουν πάντως οι Τούρκοι, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι εκεί για να πάρουν τις ρεβάνς του παρελθόντος και αυτός ο κίνδυνος είναι κάτι που το γνωρίζουν οι Νεο-Οθωμανοί, αλλά σύρονται στις εξελίξεις που προβλέπει η θεία δίκη για τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει στο παρελθόν.