Ελληνοτουρκικά: Με τουρκικά περιπλανόμενα πυρομαχικά θέλει να καταστρέψει ελληνικά άρματα και πλοία η ΤουρκίαΕλληνοτουρκικά: Με τα τουρκικά περιπλανόμενα πυρομαχικά ALPAGUT θέλει να καταστρέψει ελληνικά άρματα και πλοία η Τουρκία.

Το ALPAGUT μπορεί να λειτουργεί μέρα και νύχτα, «ενάντια σε κινητούς ή σταθερούς χερσαίους και θαλάσσιους στόχους, ραντάρ και συστήματα επικοινωνίας, ελαφρά θωρακισμένα χερσαία ή θαλάσσια οχήματα και κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως κέντρα διοίκησης και προσωπικού.

Τα τουρκικά ALPAGUT θα έχουν επιχειρησιακή ακτίνα 60 χιλιομέτρων και θα μπορούν να επιτεθουν και σε σμήνος.

Αφού το σύστημα πυροδοτηθεί «θα εκτελέσει δραστηριότητες ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης στόχων, καταστρέφοντάς τους «αυτόνομα με την έγκριση του χρήστη», σημειώνει το savunmasanayist.com.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αναπτύσσει το πρώτο της drone ως αντίδραση στα τουρκικά Bayraktar, αναφέρει δημοσίευμα ευρωπαϊκού κέντρου που προωθεί τη διαλειτουργικότητα των χερσαίων δυνάμεων μέσω της εναρμόνισης στρατιωτικών αντιλήψεων, δογμάτων και διαδικασιών.

«Σύντομα στους ελληνικούς ουρανούς θα κυριαρχήσει το drone πολλαπλών χρήσεων Archytas», αναφέρεται στο άρθρο του Βινσέν Σαπού.

«Καθώς οι γεωπολιτικές προστριβές με την Τουρκία έχουν φτάσει σε κρίσιμη καμπή στο Αιγαίο, οι Έλληνες αξιωματούχοι άμυνας και ασφάλειας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό την ανάπτυξη του πρωτοτύπου Archytas ενόψει της απειλής που θέτει το Bayraktar TB2», σημειώνεται.